Bijzonder knap na één morgen oefenen

Roden Poolster dans

‘Dans in School’ bij De Poolster

RODEN/NIEUW RODEN -  Eens in de vier jaar komen ze langs op De Poolster en voorheen op de Mr. De Vriesschool in Nieuw Roden. De (vooral) vrouwen van ‘Dans in School’. Dat ze frequent gast zijn is niet zo bijzonder, want het is werkelijk uniek wat ‘Dans in School’ biedt, wat ze bereiken na slechts één middag oefenen. Een teken ook dat kinderen dus wél heel snel dingen op kunnen pikken, waarschijnlijk geholpen door het feit dat ze dit ook echt leuk vinden.
‘Dans in School’ kwam donderdagmorgen aan in Nieuw Roden en oefende met elke groep een verschillende dans. Daarbij werd passende kleding (wit, zomers en als zwarte Piet, in Nieuw Roden mag dat kennelijk nog gewoon) uitgezocht en donderdagmiddag was er een grootse uitvoering in sportcentrum De Hullen. De honderden kinderen verkleed, ouders, opa’s en oma’s langs de kant. Het was ontzettend leuk te zien wat kinderen – zeker ook de jongere groepen- na één ochtend oefenen kunnen bieden. Het liep perfect en zowel leerkrachten als de ouders stonden toch wel met de mond vol tanden.
Datzelfde gold ook voor directeur Jan Timmer, die zijn gitaar voor deze gelegenheid thuis had gelaten. ‘Mooi hè’, zei hij. ‘Dit is echt leuk. Vandaar ook dat ze regelmatig eens langskomen. Dit is bijzonder en de kinderen genieten er echt van.’ Timmer had het bij het juiste eind. En het applaus voor de kinderen en voor de mensen van ‘Dans in School’ was dan ook volkomen terecht. Over vier jaar staan ze er weer, zoveel is wel zeker.

Roden Poolster dans-2 Roden Poolster dans-3