Biologische snackweek bij Alida’s Smulpaleis

RODEN – Dinsdag (vandaag dus) gaat de biologische week van start in Drenthe en Groningen op initiatief van horeca ondernemers Alida’s Smulpaleis, Friet van Piet in Groningen en snackfabrikant Royaan.
Tijdens deze week, die loopt tot en met zondag 29 juni, kunnen consumenten ondermeer kennismaken met de biologische rundvleescroquet en groentecroquet van Kwekkeboom al dan niet in combinatie met andere biologisch snackproducten. Doel van de week is om Nederlanders kennis te laten maken met de variëteit aan biologische snacks op de markt. Ondernemer Jan Willems vertelt. ‘Alida’s Smulpaleis bestaat al achttien jaar en elk jaar groeien we. We willen voorloper zijn in de markt. Je ziet dat biologische producten steeds bekender worden onder het grote publiek. De vraag groeit. Dat is voor ons dus een mooi moment om in te haken op deze trend. Dat is op sommige punten nog wel een uitdaging. Consumenten zijn gewend geraakt aan producten met toegevoegde geur- en smaakstoffen. Biologische producten smaken daardoor niet altijd hetzelfde. En dat is voor ons wel een eis voordat we een product in het assortiment opnemen. De smaak van een biologisch product moet overeenkomen of zelfs beter zijn. We moeten voor smaakvolle, eerlijke producten van Nederlandse komaf zorgen.’ Alle ingrediënten van de Kwekkeboom rundvleescroquet zijn van biologische oorsprong en het vlees van de croquet draagt het drie sterren ‘beter leven’ keurmerk. De Kwekkeboom biologische rundvlees croquet is ontwikkeld met respect voor natuur en dier. In het productietraject wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en de koeien ontvangen geen preventieve antibiotica. Ze lopen het grootste gedeelte van het jaar buiten in de wei van een biologische boerderij.