‘Blij dat er iets gebeurt bij de Vluchtheuvel’

NORG – Wethouder Henk Kosters is blij dat er iets staat te gebeuren op het terrein van de voormalige Vluchtheuvel te Norg. Het oude pretpark is door de jaren heen flink verwaarloosd en was lange tijd een toevluchtsoord voor krakers. Nu er een nieuw ontwerpbestemmingsplan is opgesteld, lijkt weer wat te gaan gebeuren op het terrein aan de Donderseweg.
De bedoeling is dat het terrein een zorgfunctie krijgt. Het plan is zo opgesteld dat meerdere zorgfuncties mogelijk zijn. ‘Er spelen momenteel twee dingen: het eerste is een idee over huisvesting voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Het tweede plan is een zorghotel, waar mensen voorafgaand en na chirurgie behandeld kunnen worden voor een beter herstel’, vertelt verantwoordelijke wethouder Henk Kosters.
Na de vakantie komt het bestemmingsplan ter inzage te liggen. Daarnaast wordt er op maandagavond 10 september een inloopbijeenkomst in de Brinkhof te Norg georganiseerd.
Wethouder Kosters is in ieder geval blij dat er iets staat te gebeuren in Norg. ‘Het is goed dat het terrein weer invulling krijgt.’