Blij met privatisering Zuursche Duinen

Roden Splitsingsacte

RODEN – Wethouder Henk Kosters tekende donderdag bij notariskantoor Holland en Van der Woude de splitsingsakte van de Zuursche Duinen in Steenbergen. De gemeente is nu nog eigenaar van ongeveer dertien hectare grond in de Zuursche Duinen.
Op deze grond staan 21 recreatiewoningen. De eigenaren van deze woningen betalen nu jaarlijks huur voor een staanplek in het bos. Net de ondertekening van de splitsingsakte wordt de grond overgedragen aan een Vereniging van Eigenaren en kunnen de eigenaren van de recreatiewoningen hun kavel van vijfhonderd vierkante meter aankopen. De 21 eigenaren moeten verplicht lid worden van de VVE. De VVE is straks verantwoordelijk voor het gebied.
In juni zullen de kavels worden overgedragen aan de individuele eigenaren. ‘De leden van de belangenvereniging eigenaren Zuursche Duinen zijn heel erg blij dat de privatisering heeft plaatsgevonden’, zegt voorzitter Lubbert Hakvoort. Het terrein komt nu in beheer van de eigenaren van de Zuursche Duinen en blijft net als voorheen toegankelijk voor wandelaars.