‘Bloemetje van de Krant’ voor Diandra Timmer uit Leek

RODEN – Diandra Timmer uit Leek ontving deze week het bloemetje van de Krant. Ze kreeg de mooie bos aangeboden van Flowers & Lifestyle in Roden. De Krant zet elke week iemand in het zonnetje. Dat gebeurt via de overhandiging van een taart of een bos bloemen. Iedereen kent wel iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken na een moeilijke periode. Iedereen kent wel iemand die altijd klaar staat voor een ander en u heeft vast wel een bekende die u zomaar eens wilt verrassen met een taart of een bosje bloemen. Het kan dus via de Krant. Stuur een mail met de naam en een toelichting naar dekrant@media-totaal.nl.

Dat je voor een voordracht voor een bloemetje niet per se een lange staat van dienst hoeft te hebben, bewijst het verhaal van Jo-Ann Hummel (17). Maar wat graag wil ze haar vriendin Diandra Timmer (19) verrassen met een mooie bos. Waarom? Omdat Diandra er áltijd voor haar is als ze zich verdrietig voelt, of ergens mee zit. Dag en nacht. De meiden zitten beide bij Muziekvereniging Noordenveld. Samen lopen ze regelmatig color guard-shows. Paraderen ze door de straten. De laatste tijd zit Jo-Ann niet zo lekker in haar vel. ‘Diandra weet precies hoe ik me voel. We hoeven elkaar maar aan te kijken en we weten wat de ander bedoeld’, schrijft Jo-Ann in haar mailtje. “De afgelopen tijd ging het niet zo goed met me. Diandra stond áltijd voor me klaar, zorgde voor me als we onderweg waren. De zinnetjes: ‘bel maar als je hier wil komen voor wat dan ook, dan haal ik je op’ of: ‘moet ik de auto aan de kant zetten?’ zijn zó waardevol. Als ze dit soort dingen zei en ik stemde ermee in gingen we altijd even praten, zelfs op de meest random plekken. Aan de kant van een snelweg bijvoorbeeld. We hadden het dan over mij, over haar en over letterlijk van alles en nog wat en het liep altijd uit op tranen die uiteindelijk werden veranderd in een lach. Echt, ik ben zo trots op haar. Ze heeft het momenteel zelf ook niet gemakkelijk. Diandra kampt al een tijd met een knieblessure en ze weten niet wat het is. Ze zit in de medische molen op dit moment. Daardoor moet ze vaak op krukken lopen. Ze zeurt er nooit over. Al het met een ander maar goed gaat. Met het bloemetje wil ik haar laten weten dat ik heel blij ben met een vriendin zoals zij. ”

Diandra is compleet verrast wanneer we haar aan de lijn krijgen. Heeft werkelijk geen idee van wie ze een bloemetje krijgt. “Oooh van Jo-Ann? Wat leuk!”, reageert ze uitgelaten. Diandra bevestigt dat er een hoop gepraat wordt. “Jo-Ann zit wat met zichzelf in de knoop de laatste tijd. Ze is moe, heeft nergens zin in. Durft ook niet naar feestjes. Hoe dat komt weet ik niet. Jo-Ann zelf eigenlijk ook niet. Ze heeft op de een of andere manier angst ontwikkeld. En daar denkt ze zo vaak over na, dat ze misselijk wordt. Zo erg dat ze moet overgeven. Dat gebeurt ook wanneer we samen een show moeten lopen. Dan zetten we de auto aan de kant en praten we erover. Dat is ook het enige dat ik kan doen: vragen wat er is en zeggen dat ze haar verhaal altijd kwijt kan. Soms moet ik de woorden echt uit haar trekken. Afleiding werkt meestal het beste, merk ik. We zijn in de loop van de jaren heel erg naar elkaar toe gegroeid. Hartsvriendinnen geworden. We geven samen les bij de muziekvereniging. We hoeven elkaar maar aan te kijken en we weten hoe de ander zich voelt. En daarvoor hoeven we trouwens niet eens bij elkaar te zijn. Wanneer we appen of bellen hebben we dat ook. Klinkt als tweelingen hè? Haha, ja. Soms voelt dat ook zo.” Nou Diandra, we kunnen er ons alles bij voorstellen dat Jo-Ann trots is op zo’n vriendin. Want wanneer er iemand is die altijd voor je klaarstaat, zelfs op nachtelijke tijdstippen, mag je je handen dichtknijpen. Een dik verdiend bloemetje!