‘Bloemetje van de Krant’ voor Jan Stroetinga uit Norg

Norg Bloemetje deKrant_

NORG – Jan Stroetinga uit Norg ontving deze week het bloemetje van de Krant. Hij kreeg de mooie bos aangeboden van Bloemen & Cadeau Boutique Anniek in Norg. De Krant zet elke week iemand in het zonnetje. Dat gebeurt via de overhandiging van een taart of een bos bloemen. Iedereen kent wel iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken na een moeilijke periode. Iedereen kent wel iemand die altijd klaar staat voor een ander en u heeft vast wel een bekende die u zomaar eens wilt verrassen met een taart of een bosje bloemen. Het kan dus via de Krant. Stuur een mail met de naam en een toelichting naar dekrant@media-totaal.nl.

‘Als er iemand is die ik een bloemetje gun, is het mijn vader Jan Stroetinga wel’, typte Janneke de Roode uit Norg in een Facebook-berichtje aan de Krant. En daar kan de redactie zich alles bij voorstellen. Want Jan Stroetinga uit Norg is een bijzonder mens. Een man die zich –ondanks zijn 85 lentes- nog steeds bemoeit met de leefbaarheid van zijn dorp. “Zonder eigen belang zet hij zich in voor Norg”, vertelt Janneke. “De woningbouw op het Oosterveld is mede door zijn fanatieke houding in een stroomversnelling terecht gekomen. Hij is er altijd druk mee. Nu ook weer. Op dit moment is hij bezig met de bushalte in Norg en met de invulling voor de voormalige Vluchtheuvelterrein. Overal heeft hij tekeningen bij gemaakt. Mijn vader wil dat zijn dorp leefbaar blijft. Verjongt en niet vergrijst. Jan is ook voorzitter van de biljartvereniging hier. En van de overkoepelende biljartorganisatie in Drenthe. Jarenlang was hij penningmeester van Gomos, de voetbalclub. Hij moet altijd iets te doen hebben. Stilzitten kan hij niet. Ik vind het gewoon geweldig.”

Jan Stroetinga dus. Van alle markten thuis. Met zijn trouwe echtgenote Trientje aan zijn zij, is –ie altijd met nieuwe plannen bezig. Jan vindt het zelf allemaal heel normaal. “Mooi hoor die bloemen. Heel lief. Dank je wel. Maarre… ik heb wethouder Kosters al even weer gebeld hoor. Duurt allemaal veel te lang met die woningbouw.” Nou Jan, ga lekker zo door en geniet van de bloemen!