‘Bloemetje van de Krant’ voor Johanna Kasprzak uit Roden

Roden bloemetje vd krant

RODEN – Johanna Kasprzak uit Roden ontving deze week het bloemetje van de Krant. Ze kreeg de mooie bos aangeboden van Flowers & Lifestyle in Roden. De Krant zet elke week iemand in het zonnetje. Dat gebeurt via de overhandiging van een taart of een bos bloemen. Iedereen kent wel iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken na een moeilijke periode. Iedereen kent wel iemand die altijd klaar staat voor een ander en u heeft vast wel een bekende die u zomaar eens wilt verrassen met een taart of een bosje bloemen. Het kan dus via de Krant. Stuur een mail met de naam en een toelichting naar dekrant@media-totaal.nl.

Johanna Kasprzak verdient écht een bloemetje! Ze heeft me zo goed geholpen in de tijd dat mijn dochter een week vermist was, typt Linda Snip in een berichtje aan de Krant. Linda zat in januari namelijk in zak en as. Haar dochter Noël werd vermist. Kwam niet thuis na een bezoek aan een bekende. Linda dacht dat ze gek werd. En toen was er –bijna- buurvrouw Johanna Kasprzak. Een dag na de vermissing stapte ze bij Linda binnen en vroeg wat er allemaal al geregeld was. En dat was nog niet zo heel veel, bleek. Onmiddellijk ging Johanna over op de regelmodus: liet flyers drukken, organiseerde zoekacties, ontfermde zich over de andere drie kinderen van Linda en schakelde RTL Boulevard in. “Ze heeft bijna alles voor me geregeld toen ik er niet met m’n hoofd bij was. Voor mij kwam het als totale verrassing! Iemand die in een heftige tijd zóveel voor je doet. Er onvoorwaardelijk voor je is en je alles uit handen neemt. Daar heb ik geen woorden voor. Geweldig gewoon. En terwijl we elkaar eigenlijk alleen maar kenden van onze kinderen. Die speelden wel eens met elkaar. Na het inschakelen van Boulevard én Peter R. de Vries, die inmiddels door mijn buurman was ingelicht, kwam alles in stroomversnelling. Toen was Noël snel terecht. Wat geweldig om zulke mensen om je heen te hebben die je zo steunen. Ook mijn drie andere kinderen nam Johanna volledig onder haar hoede. En dat terwijl ze er zelf ook drie heeft. Niets was teveel. We zijn sindsdien dikke vriendinnen geworden. Iedere dag zoeken we elkaar wel even op.”

Johanna Kasprzak vindt het zelf allemaal heel normaal. “Dat doe je gewoon”, luidt haar korte maar heel duidelijke reactie. Gewoon misschien, maar dan ben je wel een held. Want je kind kwijt raken is de ergste nachtmerrie van iedere ouder. Dus Johanna: dat bloemetje is heel dik verdiend!