Boegbeeld Thea stopt bij NOZWZ

NIETAP – Veertig jaar lang maakte Thea Kalfsbeek deel uit van de crew van Toneelvereniging NOZWZ, ofwel Neem Ons Zoals Wij Zijn. Slechts zelden stond ze in die periode niet op de planken. ‘Oh ja, ik heb wel eens een stuk overgeslagen, maar ik ben al die jaren wél altijd betrokken geweest’, zegt Thea. Vanwege het feit dat ze is gestopt en vanwege zeker ook haar niet geringe verdiensten voor de club, kreeg ze onder meer bloemen en andere cadeaus aangeboden. Kalfsbeek stond te boek als bijzonder kundig toneelspeelster. ‘Ik vond het ook prachtig. Je kunt eens iemand anders zijn, en dat ging me inderdaad best goed af. In die veertig jaar heb ik me aardig ontwikkeld. Persoonlijk genoot ik met name van de stukken in het dialect. Dat bekte het best’, lacht Thea. Heel lang stond ze samen met haar man Stoffer – ook een geboren toneelspeler- op de planken. Die is inmiddels echter vooral achter de schermen – als souffleur- actief. Begin februari schitterde ze voor het laatst in het stuk ‘De Familie Bruinsma’. Gelukkig voor NOZWZ gaat haar ervaring niet voor de club verloren. ‘Achter de schermen wil ik zeker iets blijven doen. Op dit moment hebben we veel jongere spelers. Die kan ik bijvoorbeeld mooi wegwijs maken’, zegt Thea. Overigens kwam Thea al op hele jonge leeftijd in contact met de toneelvereniging. ‘Er was te weinig jeugd, en dus ben ik al vroeg lid geworden. Dat is nu overigens nog zo. We zien dan ook erg graag jeugdige leden zich bij onze mooie club aansluiten.’