Boeiende excursie Klussendienst bij ELTON

roden klussendienst bij elton

RODEN – Jaarlijks organiseert de Klussendienst van Welzijn in Noordenveld een excursie naar een lokaal bedrijf. Gewoon, omdat het leuk is en daarbij vaak erg interessant. Dat was afgelopen donderdagmiddag bij het bedrijf ELTON aan de Tweede Energieweg in Roden zeker het geval. Directeur Rudi Dijksterhuis nam de club van 16 klussers deze middag mee op een rondleiding door zijn bedrijf. Het boeide de belangstellenden van het begin tot het eind.

ELTON is gespecialiseerd in de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van tochtprofielen rondom ramen en deuren. ‘Mijn vader Jan is ooit in 1949 gestart met het maken van een houten tochtprofiel. In Wassenaar zijn de eerste stappen gezet voor een bedrijfsmatige aanzet. De verhuizing naar Roden kwam in 1963 tot stand dankzij een werkgelegenheidssubsidie voor Noord-Nederland. En omdat mijn moeder het liefst bij een grote stad wilde wonen, werd er voor Roden gekozen,’ zegt Rudi Dijksterhuis.

Na een korte introductie met onder andere een bedrijfsfilm, werd de fabriek bezocht door de Klusdienst. Die werd als indrukwekkend beschouwd. 13.000 m2, vestigingen in Frankrijk en Duitsland en een omzet van 19 miljoen. In Roden werken bijna 60 mensen, er is export naar 23 landen, 100 verschillende profielmodellen en 1500 soorten eindproducten. Het bedrijf richt zich op de professionele markt en de doe-het-zelfmarkt. Dit alles onder de naam Ellen.

‘Een naam overigens die wel enige uitleg kan gebruiken,’ merkt Rudi Dijksterhuis op. ‘De El slaat op de lengtemaat en zo kwam en we uit op Ellentochtprofielen. Dat is toen omgezet in ELTON. Het zit in de eerste naam verwerkt, namelijk ELlenTOchtprofieleN.’

De Klussendienst van WiN richt zich vooral op ouderen en mensen met een beperking. Het gaat hierbij om kleine klusjes in en om het huis van hooguit 1,5 uur. Ook is er een Computerdienst actief die helpt bij kleine computer probleempjes. Sinds een half jaar is er voort ook een Tuindienst. Allemaal vrijwilligers die voor een klein bedrag de mensen op weg helpen bij een probleem in huis, de tuin of de computer. Wie eens een beroep wil doen op deze diensten kan even bellen met Welzijn in Noordenveld 050 3176500. Informatie is ook te verkrijgen bij de ondersteuners Jan Donkelaar en Bob Hulshof.