Boem tsjak, ananas of toch peer?

U denkt misschien waar gaat dit over? Maar ik ben mij al geestelijk aan het voorbereiden op Koningsdag 2017 in Roden. Vanaf 10.00 uur ben ik namelijk te vinden op het terrein voor de Heereborch. Daar staat een enorme installatie opgesteld bedoeld voor amateur-drummers of diegenen die dit nog willen worden. Onder de bezielende leiding van Gerard Boersma van Hit-It krijg ik daar mijn eerste drumles en ik heb begrepen dat dit gepaard gaat met het nodige fruit! Wilt u weten hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Kom dan vooral naar de Heereborch op Koningsdag. Daarna wordt het programma vervolgd door een Streetdance optreden en een Ballroomdance demonstratie. Activiteiten waar ik niet aan zal deelnemen overigens. Ook dit jaar buitelen in Noordenveld de Koningsdagactiviteiten weer over onze inwoners heen, dus u hoeft u echt niet te vervelen. Hulde aan alle vrijwilligers die er weer voor gezorgd hebben dat er op diverse plekken in de gemeente te genieten valt van tal van activiteiten.  In Peize bezoekt u vast en zeker de altijd gezellige rommelmarkt rondom de kerk of het dorpshuis, of wellicht doet u liever mee aan de fietstocht voor jong én oud. De Oranjevereniging Norg begint al iets eerder met de Koningsnacht in Café Zwaneveld. Het is ook in Norg dat ik in de middag mijn muzikale Koningsdag vervolg. Daar bezoek ik in ieder geval het optreden van de Vooruitgang en zal ik ook zeker een bezoekje brengen aan de talrijke activiteiten die daar georganiseerd worden met als thema “Muziek & Spel”.

Ik wens u allemaal een feestelijke en vooral gezellige Koningsdag 2017.

Burgemeester Klaas Smid