Boerenrock moet Roden op zijn kop zetten

    RODEN – Geen Missverkiezing op de vrijdagavond van de Rodermarkt. Het was nogal een stap voor de organisatie en iedereen heeft er wel een mening over. Om op vrijdag toch een spetterend programma neer te zetten, pakt de organisatie van de Jaarbeurs groots uit. Met Boerenrock, verzorgt door de mannen van de Bökkers en Poar Neem’n, belooft de eerste feestavond gelijk spektakel.

    De Bökkers zijn razend populair. De band, die in het dialect zingt, sprong in het gat wat Normaal achterliet. Oftewel: de Bökkers zijn ambassadeurs van de boerenrock, een genre wat in de provincie nog steeds immens populair is. De band begon zo’n tien jaar geleden met het coveren van liedjes van Normaal. Dat bleek een schot in de roos en al gauw rees de populariteit van de Bökkers de pan uit. Later schreven ze ook zelf liedjes, die uit het leven zijn gegrepen. Liedjes over zaken die hun publiek bezighoudt. Hoewel de band de tekst van hun liedjes af doet als ‘kroegpraat’, zijn ze inmiddels met ‘Iederene hef een reden’ een Top2000-notering te pakken. En de band gaat stug door. Met een grote schare aan trouwe fans, weten zij ieder weekend zalen in heel Nederland vol te spelen. Komende vrijdag staat de band dus in het Euroled Paviljoen vanaf tien uur.

    Als we het dan toch over razend populaire optredens hebben: komende vrijdag zal ook Poar Neem’n haar opwachting maken in het Euroled Paviljoen. ‘Poar Neem’n’  begon als een uitspraak van een groep vrienden uit Elburg, maar is inmiddels uitgegroeid tot een merk. ‘Poar Neem’n’ betekent dat men simpelweg ‘een paar biertjes gaat drinken’. De uitspraak is er één uit het oosten des lands, maar inmiddels kent vrijwel iedereen in het noorden ook die uitspraak. Dat komt niet in de laatste plaats door een gigantische Facebookpagina met maar liefst 150.000 likes. Inmiddels is de uitroep ‘Poar Neem’n’ uitgegroeid tot een reizende show. Met ‘Poar Neem’n on tour’ staan ze in vele discotheken, maar doen ze bijvoorbeeld ook het Mega Piraten Festijn aan. Inmiddels kent bijna iedereen in het uitgaansleven in Oost- en Noord-Nederland de heren van Poar Neem’n wel. Aanstaande vrijdag staan ze van 00:30 tot 1:30 uur in het Euroled Paviljoen. Genoeg reden om een kijkje te nemen dus. En vergeet daarbij niet een Poar te Neem’n!