Bomvol programma Feestweek de Wilp

DE WILP – De feestweek in De Wilp staat ook dit jaar weer garant voor een bomvol programma. Jong en oud wordt bediend tijdens dit dorpsfestijn, met als grote afsluiter natuurlijk de alom bekende ‘Nacht van de Wilp’. Het kleine, maar zeer hechte dorp in de gemeente Leek kijkt alvast reikhalzend uit naar de feestweek.

Die feestweek wordt op zaterdag 7 juli al afgetrapt met een fietstoertocht vanaf Eetcafé De Wilp. Om 16:30 uur gaat het programma van deze eerste dag van de feestweek De Wilp verder met de Dikke Banden Race.

Aan het eind van deze feestelijke middag vormt De Wilp het decor voor de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier. Om 17:30 uur is het eerst de beurt aan de amateurs, waarna de elite en beloften om 19:45 uur van start gaan. Waar de amateurs een criterium van 60 kilometer afleggen, doen de elite en de beloften een criterium van maar liefst 80 kilometer. Aangezien het de slotdag van de Wielermeerdaagse is, belooft het criterium in De Wilp spektakel. Met favorieten als Patrick van der Duin in de gelederen, is dat zeker het moeite waard.

Op zondag 8 juli staan van 11:00 tot 17:00 uur de historische demoraces op het programma. Verzamelaars en liefhebbers van klassieke race- en sportmotoren komen dan tezamen bij Eetcafé de Wilp, vanwaar zij door het centrum van De Wilp zullen rijden. Vanaf 17:00 uur wordt de zondag gezellig afgesloten met bERT Solo en Deejay Jelmer, die in de feesttent bij Eetcafé De Wilp een fantastisch feest zullen regelen. Overigens is de avond ervoor ook al groot feest. Dan wordt Deejay Jelmer bijgestaan door Daniël Metz-Gang is Alles.

Op dinsdag 10 juli wordt de feestweek hervat met een viswedstrijd vanaf 18:00 uur. Inschrijven en vertrek is vanaf Eetcafé de Wilp. Diezelfde dinsdagavond zal vanaf 19:00 uur een ballonvaart worden georganiseerd. Opgeven kan bij Arjanne Eelkema, via 06 29588453 of aeelkema@home.nl.

De woensdag 11 juli staat in het teken van de start van de kermis, die tot 14 juli aanhoudt. Vanaf 14:00 uur is er voor de jeugd de Kids Fun Games, op het evenemententerrein van Eetcafé de Wilp. Om 18:30 uur is er tevens een fietspuzzeltocht die start vanaf Dorpshuis Op de Welle. T

De bezoekers van de feestweek kunnen zich op donderdag 12 juli verheugen op de Wilpsterzomermarkt, die wordt aangekleed met allerhande workshops. Dit alles vindt plaats bij het Plantsoen. De markt duurt tot 21:00 uur en opgeven voor de workshops kan wederom via Arjanne Eelkema. Om 19:00 uur vindt het levend tafelvoetbal plaats bij het evenemententerrein van Eetcafé de Wilp. Een halfuur later start ook de klaverjasavond in Dorpshuis Op de Welle. Deejay Jelmer zal vanaf 20:00 uur weer draaien in de Feesttent bij Eetcafé de Wilp.

Om niet alleen de jeugd, maar ook de oudere jongeren te bereiken, wordt op vrijdagmiddag 13 juli een ouderenmiddag georganiseerd. Met zanger en liedjesschrijver Klaas Landman, belooft dat een gezellige dag te worden in Dorpshuis Op de Welle. ’s Avonds vindt in de feesttent een bonte avond plaats. Met een playbackshow, in goede banen geleid door Bert & Friends, moet dat tot hilariteit leiden. Vanaf 19:30 wordt in Dorpshuis op de Welle eveneens een dartstoernooi georganiseerd, waarbij mooie prijzen vallen te winnen.

Op zaterdag 14 juli, de Franse nationale feestdag, wordt het hele festijn afgesloten. Maar niet voordat er nog een heerlijke dag op het programma staat. Te beginnen met het klobkeschieten, wat plaatsvindt op het terrein van De Wilper Boys. Voor de jeugd van ongeveer tien jaar is er vanaf 14:00 uur kratstapelen en de volwassenen gaan vanaf 18:30 uur los. Dit vindt plaats bij Eetcafé De Wilp.

Uiteraard is het ’s avonds groot feest in De Wilp. ‘De nacht van de Wilp’, vindt plaats in de muziektrailer en de feesttent, beiden bij Eetcafé de Wilp. Met Millstreet en natuurlijk DJ Jelmer in de gelederen, moet dat wel een topfeest worden.

Arjanne Eelkema heeft er alvast zin in. ‘We hebben een mooi programma. Zonder de hulp van vrijwilligers en sponsoren was dit zeker niet mogelijk. Ook Dorpshuis Op de Welle mag niet ontbreken. Naast Eetcafé de Wilp, helpen zij ons uitstekend mee.’

Wat: Feestweek de Wilp
Wanneer: zaterdag 7 tot en met zaterdag 14 juli
Waar: Eetcafé De Wilp, Dorpshuis Op de Welle, De Wilper Boys
Info: Facebook: Feestweek de Wilp