Burgemeester sluit schuur in De Wilp vanwege illegale hennepkwekerij

DE WILP – Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier heeft onlangs een schuur in De Wilp gesloten. De schuur is gesloten voor een periode van zes maanden, omdat er eerder door de politie een grote hoeveelheid hennepplanten werd aangetroffen. De schuur is verzegeld en er zijn posters aangebracht met daarop de kennisgeving van sluiting.

Een hennepplantage veroorzaakt niet alleen overlast, maar vormt ook een gevaar voor de omgeving. Met het Damoclesbeleid heeft een burgemeester de mogelijkheid bestuursdwang toe te passen en panden te sluiten als sprake is van productie van of handel in drugs. Burgemeester Van der Tuuk: “Het is onacceptabel dat iemand een schuur bij een woning gebruikt voor het produceren van drugs en daarmee de directe omgeving in gevaar brengt. Daarom maak ik gebruik van mijn bevoegdheid om een pand te kunnen sluiten, zodat mensen in deze omgeving veilig kunnen wonen.” Het gemeentelijk drugsbeleid van Westerkwartier staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging. Hierover gaat het Openbaar Ministerie.

Inwoners die melding willen maken van een verdachte situatie kunnen dit telefonisch doen via de politie, 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.