‘Burgernet en WhatsApp versterken elkaar’

whatsapp

oefening goed ontvangen

NORG – Afgelopen woensdagavond vond er in Norg een Burgernet WhatsApp oefening plaats. In het dorp werd deze avond een nepdiefstal gepleegd, een ruit ingeslagen en waren boeven op zoek naar waardevolle spullen in auto’s.

Vlak voor de oefening kreeg een ieder die aangesloten is op Burgernet een oproep om uit te kijken naar een verdacht persoon. Deze Burgernetoproep werd door lokale WhatsAppgroepen opgepikt en op die wijze bij de WhatsApp deelnemers onder de aandacht gebracht. Op deze wijze kon men in de buurt elkaar helpen om zo op een verdachte situatie te reageren. Hoewel Norg niet massaal uitliep om de boeven te vangen werden her en der in het dorp kleine groepjes WhatApp deelnemers door de organisatie gespot. Zij gaven aan het een goede oefening te vinden en hoopten op een vervolg.

Politieagent Robert Bouma bracht na afloop van de oefening in De Brinkhof naar voren dat de combinatie tussen Burgernet en WhatsApp een gouden combinatie is. ‘Deze twee activiteiten versterken elkaar. Zo kan een ieder in een wijk, buurt of straat ons helpen bij het opsporen van verdachte situaties. In Norg is een werkgroep van inwoners actief die meehelpen om in het dorp diverse WhatsAppgroepen top te zetten. Hiervoor kan men onder andere contact opnemen met whatnunorg@gmail.com.

Betrokken bij de WhatsApp activiteiten zijn onder andere de werkgroep van inwoners uit Norg, politie Noordenveld met de wijkagenten, buurtwerkers Welzijn in Noordenveld en de gemeente. Robert Bouma liet weten dat de gehele gemeente Noordenveld in beeld is om WhatsAppgroepen op te zetten. Onlangs werd in Nieuw-Roden al een eerste WhatsApp preventiebord in de wijk geplaatst. Bij de oefening in Norg was ook een delegatie van de Belangenvereniging uit Huis ter Heide aanwezig. Ook daar zijn plannen voor het opzetten van een BuurtWhatsAppgroep. Algemene informatie kan een ieder ook verkrijgen bij het buurtwerk van WiN 050 3176500.