Buurtmiddag zet Middenveld op de kaart

DKT_DKT-p14.pdf - Adobe Acrobat Pro

RODEN – Wijkbelangenvereniging Middenveld uit Roden houdt op zaterdag 30 augustus van 14.00 tot 17.00 uur een gezellige buurtmiddag. En dat midden in de wijk op het grasveldje en nabij het bosje aan de Oud Genoegstraat op de hoek van de G. Bavingstraat en Bakkerstraat.

‘Iedereen is welkom,’ benadrukken Albert Postema en Gea Nijveen (foto) met nadruk. ‘Er zijn activiteiten opgezet voor jong en oud. Er worden door de sportcoaches kinderactiviteiten georganiseerd, er staan kraampjes van diverse organisaties als bijvoorbeeld WiN, er komt een DJ en we zorgen voor een hapje en een drankje,’ laat Albert Postema weten. De nadruk ligt bij deze eerste buurtactiviteit op ontmoeting en het geven van informatie over preventie activiteiten die het dievengilde buiten de deur moeten houden. Een belangrijk onderwerp benadrukken beiden. Gea Nijveen: ‘Zo komt de wijkagent met de politiebus langs, is er de mogelijkheid om je fiets en andere kostbaarheden te laten graveren met je postcode en geven een schilder- en timmerbedrijf en een slotenmaker voorlichting over het aanbrengen van verbeteringen rondom de woning. Ook tuingereedschap als heggenscharen en grasmaaiers kunnen deze middag gegraveerd worden.’

Wat begon als een klein opgezette middag, waarbij ontmoeting van buurtgenoten voorop stond, is inmiddels een steeds grotere activiteit aan het worden. Albert Postema was in staat om de Hondenbrigade voor deze middag te interesseren. ‘En dat is gelukt. Zij komen met vrijwilligers en enkele honden en geven een show weg. Zo worden in het bosje materialen verstopt die de honden moeten opspeuren en komt er een pakwerker langs. Er wordt een complete show gegeven en daar zijn we erg blij mee,’ laat hij tevreden weten. Wethouder Alex Wekema van de gemeente Noordenveld, zelf oud-inwoner en opgegroeid in de wijk Middenveld, komt om 14.00 uur het startsein geven voor de buurtmiddag. Vanuit het Leefbaarheidsfonds heeft de gemeente ook enkele duiten bijgedragen.

‘Wat we ook niet ongemerkt voorbij willen gaan is een zekere promotie voor onze wijkbelangenvereniging. We zijn nu nog geen officiële vereniging, maar willen dat wel graag worden. We zoeken nog een voorzitter en een penningmeester. Als dat is gelukt sluiten we een convenant met de gemeente. Onze wijkbelangenvereniging bestaat uit allemaal enthousiaste mensen die het beste met onze wijk voor hebben. Dat zie je aan de organisatie van deze buurtmiddag. We hopen dan ook dat er veel mensen komen,’ zegt Gea Nijveen.

Middenveld is een grote wijk in het Rodense. Globaal ligt de wijk tussen de Nieuweweg, Maatlanden, Leeksterweg en het centrum. ‘Mooi is ook dat praktijkschool De Esborg in ons gebied ligt. Leerlingen brengen de flyers over deze buurtmiddag huis-aan-huis. Andere pr gaat via facebook en de website www.middenveldroden.nl. De buurtmiddag wordt een mooie mix van informatie die er toe doet en activiteiten die leuk zijn om mee te maken,’ laat Albert Postema tot slot weten.