CazemierBoerderij in teken van blik

Blik_600

TOLBERT – Carin van der Wal van het Blikmuseum ‘Het behouden blik’ komt op zondag 14 februari (14.00 uur) naar de CazemierBoerderij in Tolbert. Ze verzorgt dan de primeur van haar nieuwste lezing ‘Een blik op de jaren ‘50 in 50 blikken’. Het blikmuseum , dat in Uithuizermeeden is gevestigd, is een prachtig klein museum met een uitgebreide collectie blikken. Blikken van allerlei merken, die iedereen bekend voor komen en die verrassende kijkjes in onze samenleving geven. Het is onze geschiedenis.
De 50er jaren van de vorige eeuw was een bijzondere periode. Daar horen bij: wederopbouw, woningnood, soberheid, bestedingsbeperking én gezelligheid. Zien we dat terug in ‘het blik’?
Het belooft een interessante middag te worden waarbij ook zelf meegebrachte blikken door Carin van der Wal getaxeerd kunnen worden. Met het onderwerp van deze zondagmiddag werpen we alvast een blik vooruit op de expositie ‘De boodschappentas in de jaren 50’ die op 2 april in de CazemierBoerderij van start zal gaan. Zondag 14 februari, CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 Tolbert, 14.00 uur, entree € 5.–, incl. een consumptie. Museum open om 13.30 uur.