Club verder zonder voorzitter Besling

marum wico besling 1

Futsal Marum: prestatief en ludiek

MARUM – Het gaat goed met Futsal Marum. De wedstrijden van de hoofdmacht worden bekeken door steeds meer mensen, het niveau stijgt en ook clubbreed lopen de teams er steeds uniformer bij. Wel zal de club verder moeten zonder voorzitter Wilco Besling. Hij nam vrijdag na een periode van elf jaar afscheid. Besling vervulde een belangrijke rol in de ontwikkeling van zaalvoetbal in de gemeente Marum.

Besling heeft zijn voorzittershamer overgedragen aan Daniel Dongstra. ‘Wilco is onlosmakelijk verbonden aan Futsal Marum. Als één van de oprichters heeft Wilco de club gemaakt tot wat het nu is. Een club waar plezier en gezelligheid naast de sportieve prestaties altijd hoog in het vaandel staan. Met zijn passie voor het spelletje, accuraatheid en daadkracht heeft Wilco een belangrijke rol gespeeld voor het zaalvoetbal in Marum’, zegt Dongstra. Overigens betekent het besluit om een stapje terug te doen niet dat Besling afscheid neemt van de club. Hij blijft betrokken ondermeer door als coach van het tweede team te gaan fungeren.

Naast voorzitter Besling deed ook Rinze Boonstra (activiteiten) en Chris van Langelaan (penningmeester) een stapje terug. Met Marc Boonstra en Tjibbe Bakkers heeft de club de vervanging al rond. Daarnaast switcht Mart Hoekstra van secretaris naar algemeen bestuurslid. Hij wordt vervangen door Ruurd Posthumus. Om het gat van drie aftredende bestuursleden enigszins op te vangen, zijn Erik Grovenstein (algemeen) en Tjitte Zuur (sponsoring) aan het bestuur toegevoegd.

Uit blijk van waardering werd Wilco Besling vrijdagavond tijdens de eerste thuiswedstrijd van het vlaggenschip in het zonnetje gezet. In aanwezigheid van zijn gezin ontving hij symbolisch een ingelijst shirt met rugnummer 11 en een voorzittershamer. Enigszins ludiek, waar Futsal Marum om bekend staat, is er ook een tribune naar de gewezen voorzitter benoemd.