Computerhulp door vrijwilligers WiN

image

NOORDENVELD – Bij de Klussendienst van Welzijn in Noordenveld zijn ook een aantal vrijwilligers actief die u bij kleine probleempjes met de computer op weg kunnen helpen. Deze dienst gaat vooral aan de slag met ouderen en mensen met een beperking.

Felix van Dooren is een vrijwilliger die vaak op pad gaat om mensen met raad en daad bij te staan. ‘Het gaat vooral om kleine klusjes. Vaak zie ik dezelfde probleempjes voorbij komen. Een virusscanner plaatsen, computers die traag zijn opschonen of mensen op weg helpen met bijvoorbeeld het maken van mapjes. We nemen beslist geen echt werk weg van computerbedrijven. Vaak is het dan ook een kwestie van mensen op hun gemak stellen en vertrouwd maken met de computer. Soms hebben mensen echt geen idee hoe iets werkt en wat te doen. Daar neem ik dan ook echt de tijd voor. Mensen moeten leren durven te werken met de computer. Vaak neem ik na een week of twee nog even contact op. Het is dan leuk te horen dat een oudere zegt ‘hij flitst er weer over, geweldig’. Het is ook vaak leren goed opslaan vanuit bijvoorbeeld emailverkeer. Ik geef dan advies en hoopt dat iets daarvan bijblijft,’ laat Felix van Dooren weten.

De computerhulp van WiN is te bereiken via 050 317 65 00. Kosten zijn € 2,50 per uur. Ook kunnen de vrijwilligers van de computerhulp ingezet worden bij bijvoorbeeld het instellen van een tv.