Culturele Uitdag in Roderwolde

driehoek

De Culturele Driehoek Rodewolde start het nieuwe culturele seizoen 2015/2016 met een wandeling langs kerk, kroeg, molen en atelier, en wel op zondag 6 september (14.00 uur). Samen geven we kleur aan het Jaar van de Cultuur 2015 in Noordenveld met als thema ‘Noordenveld laat zich zien’ waarin verbinden van activiteiten en locaties een belangrijk motto is. Dorpsgenoten, amateur- en professionele musici en kunstenaars, hebben wij bijeengebracht om met elkaar te musiceren en te exposeren: Albert Boelen dichter, Gjalt Welling viool, Wolter Gratama viool, Ramon Balster cello, Frieda Hoekstra viool, Hella Balster fluit, Marijke Mathot en Bert Blaauw saxofoon, Jan Slotboom trekharmonica en Esther van Dijk zang. Zij brengen een zeer gevarieerd muzikaal programma met o.a. Fluitkwartet in D gr. van W.A. Mozart, Habanera uit de opera Carmen van G. Bizet tot Klezmer muziek. Hannie Bushoff exposeert met de Stokkenvogels in beweging, AnneMarie Beekman zal haar foto’s tonen met als thema ‘Het bos ontbloot’. Fokko Rijkens laat u zijn schilderijen zien. Dirk Magré zal voor de jeugd van 12 tot circa 16 jaar een Djembee workshop geven voor Molen Woldzigt.

Om circa 15.00 uur zullen de deelnemers aan de djembee workshop een uitvoering geven voor het publiek dat deelneemt aan de Uitdag. Wilt men meedoen aan deze workshop en zeker zijn van een plek, dan is opgave nodig bij de molen of het café.

Aldus vele verrassingen komt men tegen tijdens deze Uitdag. De deelname aan deze activiteit van de Culturele Driehoek is geheel gratis. Start wandeling en djembee workshop 14.00 uur Café Het Rode Hert. Voor meer informatie:

Website: http://www.cultureledriehoekroderwolde.webxpress.nl.