Cyclocross op 2e kerstdag in Norg

NORG – Op 2e kerstdag zijn de Langeloërduinen opnieuw het decor voor de cyclocross. Het enorme succes van vorig jaar was voor Wielercomité Norg reden om de cross dit jaar te herhalen. Het parcours loopt in grote lijnen over het voormalige motocross-circuit.

De wedstrijden starten op 26 december om 11.00 uur met de Elite/Beloften en de Amateurs. Ook plaatselijk favoriet Bart Barkhuis verschijnt aan de start. Om 12.00 uur starten deMasters 40+ en om 13.00 uur zijn de Junioren en Nieuwelingen aan de beurt. Om 14:00 start de Elite/Beloften/Amateur Vrouwen, Junior Vrouwen en Nieuwelingen Meisjes. Het parcours zal bladvrij worden gemaakt door cliënten van de Zijlen.

Wat is nu precies cyclocrossen? Een soort mountainbike misschien? Nee, dat is het niet. Mountainbike is een totaal andere sport op een totaal ander soort fiets. Het terrein lijkt soms wel wat op elkaar maar een mountainbikeparcours is ruwer en technischer. Op een racefiets door het bos rijden dan? Ook niet. Sowieso niet aan te raden voor iedereen die zijn racefiets in goede staat wil houden. Toch komt dat al meer in de buurt. Een cyclofiets heeft een steviger frame en bredere banden met meer grip.