Dagboek van een vluchteling

REGIO – Noordenveld heeft 2016 uitgeroepen tot Jaar van de Vluchteling. In dat kader zeer regelmatig een bijdrage van een vluchteling uit Noordenveld onder de noemer ‘Dagboek van een vluchteling’. Deze keer een bijdrage van Thana Alrifai.

‘ Ik ben Thana en ik ben moeder van twee kinderen. Die zijn op deze foto te zien. We komen uit Syrië. Dat is een mooi land met mooi weer en mooie natuur. Er groeit bovendien veel fruit zoals watermeloenen, sinaasappels en appels. Iedereen weet dat het oorlog in Syrië is en ik hoop maar dat dit snel voorbij is. We wonen nu in Roden. We zijn daar erg blij. Het gaat goed met mijn kinderen op school. Ik voel me prettig in Nederland. Het is hier rustig en de mensen zijn heel lief én ik heb lieve buren. Zelf ga ik ook naar school om de Nederlandse taal en alles over Nederland te leren.’