Damtriller in de polder

RODEN – Zaterdag speelden de dammers van damclub Roden/Leek in en tegen Emmeloord  hun 8e wedstrijd in de nationale 1e klas van de Kon. Ned. Dambond. Om weg te komen van het "rechter rijtje" moest er worden gewonnen. Dat ook een damwedstrijd spannend kan zijn bleek zaterdag.
Bert Begeman zorgde via een sterk eindspel voor winst (0-2) maar de nederlaag van Jouke de Haan tegen kopman Ijsbrand Haven bracht de stand weer in evenwicht (2-2), Roel de Vries zorgde voor een voorsprong door in een bizarre partij waar in zware tijdnood van alles gebeurde te winnen van de oudkampioen van Friesland Cor Koene 4-2), Dennie van Dijk speelde een aanvallende  omsingelingspartij die gelijkwaardig in remise eindigde (3-5), de fraaie overwinning van Bert Honderd zorgde voor een voorsprong van 3-7, Sterke remises van Rob Helwerda en Jaap Huizinga brachten de voorsprong op 5-9 en de overwinning leek  binnen maar invaller Edward Kuiper liet in gelijkwaardige stand een steek vallen waardoor de voorsprong verkleind werd tot 7-9.
Omdat Fokke Smid verloren stond had iedereen zich met een 10-10 gelijkspel verzoend maar via een zeer verrassende  Fokkeriaanse meerslagtruck  eindigde deze partij toch nog in remise en kon met een wat gelukkige overwinning van 11-9  de polder weer worden verlaten.