Danny Holband maakt einde aan lijdensweg

Pelikaan S op het nippertje langs Aduard 2000

OOSTWOLD – Aduard 2000 was vijf minuten verwijderd van een nieuwe stunt tegen Pelikaan S. In de enige wedstrijd in de regio kopte invaller Danny Holband de bal alsnog achter Klaas Cruiming: 1-0. Zelfs na deze enorme domper hing de gelijkmaker in de lucht. John de Hoop was na afloop meer dan opgelucht: “we hebben geen schade opgelopen”.

‘Schade’ was er vooraf wel. Want de lappenmand was rijkelijk gevuld. De Hoop kon onder meer geen beroep doen op Handrit Hoxhaj (operatie lies), de geschorste Joni Assouline terwijl Danny Holband herstellende is en op de bank begon. “We hebben in de voorbereiding ‘gepicknikt’ en aan fitness gedaan”, sprak de technische leiding. Aduard werd in de beginfase meteen in de verdediging gedrukt. Doelman Klaas Cruiming werkte de eerste doelpoging- mooie boogbal van Wasim El Baroudi- knap weg. De abdijbewoners kwamen zwaar onder druk. Tot twee keer toe werd de bal van de lijn gehaald door de verdediging die alle zeilen moest bijzetten. De Grooth kreeg drie dikke kansen, maar de ook al niet fitte- grieperig- topscorer kon het net niet vinden. De gasten stelden daar slechts enkele mogelijkheden tegenover. Pelikaan S dicteerde maar hield Aduard in leven door niet te scoren. Dan een cruciaal moment, rond het half uur. Petrit Hoxhaj drong het strafschopgebied in en Cruiming stortte zich op de bal. Hoxhaj ging gretig neer. Scheidsrechter Vonk vond het een strafschop waard. Een op het eerste oog onterechte penalty. Freddy de Grooth leek dit klusje te klaren, schoot laag richting hoek, maar Cruiming stopte de inzet. Even later wel een terecht gegeven vrije trap. Hoxhaj haalde uit, de bal vloog net over de lat.Doordat het doelpunt uitbleef kregen de gasten steeds meer zelfvertrouwen. Bij Pelikaan S liep het niet. De ploeg van John de Hoop ging over tot hoge ballen, op goed geluk. Met nog twintig minuten te gaan werd Danny Holband- ook al niet fit- ingebracht. Met nog twintig minuten te gaan werd Danny Holband- ook al niet fit- ingebracht. Holband kreeg eerst een gelegenheid uit een vrije trap. Ongeïnspireerd geschoten belandde de bal hoog over het doel. Dan alsnog de mokerslag die voorbereid werd door Hoxhaj, met de voorzet op dezelfde Holband, die in de uiterste hoek kopte, onbereikbaar voor Cruiming. Protesten vanwege duwen haalde niks uit. Ondanks deze enorme klap geloofde Aduard nog steeds in een wonder. Aan de andere kant had Pelikaan S de score allang moeten verdubbelen. Het bleef bij de benauwde 1-0. De Hoop kwam na afloop met het excuus van de vele afwezigen. De zeer positieve Wim Bulten haalde zijn sterren als helden in. Hoe dan ook, door de winst blijft Pelikaan S zicht houden op de koploper.

Opvallend: Het gigantische hypermoderne scorebord achter het doel bij Pelikaan S. Maar de score kwam niet op het bord. Het was weer eens defect. Preses Wim Bulten, die rechtstreeks van zijn wintersportadres (“alles zat tegen: ijzel, lawine op de weg”) kwam, over het technische mankement. “Als ik er niet ben gaat alles mis”.