De bal van vierhonderd euro

Roden Hans vd Laan bal

‘ik maak er een vriend blij mee’

RODEN – Burgemeester Hans van der Laan is ambassadeur van de stichting ‘Samen Strijden Tegen Kanker’ en was dus uiteraard van de partij tijdens de onlangs gehouden spinningmarathon in De Hullen in Roden. Hij bood er op een door spelers van FC Groningen gesigneerde bal, maar zag tot zijn spijt de bal aan zijn neus voorbij gaan. Vorige week kreeg hij de bal alsnog.

Van der Laan bood 150 euro op de Derby Star. Veel, maar niet genoeg. Harold Tuntelder van uitzendorganisatie To Work 4 – gevestigd in de oude brandweerkazerne in Peize- bood namelijk honderd euro meer en ging- best trots- met de bal naar huis. Toen Harold hoorde dat de burgemeester ook geboden had, informeerde hij of het bod van 150 euro nog stond. Toen Van der Laan dat bevestigde, ‘verkocht’ Harold de bal weer aan de burgervader. In totaal verdwijnt er zo dus vierhonderd euro voor de bal in de kas van de Stichting, die het vervolgens weer over zal maken naar KWF en een speciale afdeling van het UMCG in Groningen.

‘Meteen na de spinningmarathon hebben we een voorlopige eindstand van 33.018 euro bekend gemaakt. Dat bedrag zal nog verder oplopen, de 150 euro van de burgemeester bijvoorbeeld, zit daar nog niet bij in. En zo moet er nog best wat geld binnenkomen’, zegt Boris Esschendal, drijvende kracht achter het evenement. ‘Hoeveel? Daar durf ik geen uitspraak over te doen. Het zal nog best even nadruppelen.’ Het is de bedoeling om in 2016 opnieuw een spinningmarathon te organiseren. ‘Daar gaan we wel voor’, zegt Esschendal.

De burgemeester is blij met de bal al zal hij hem zelf niet in z’n bezit houden. ‘De bal gaat naar een goede vriend’, liet Van der Laan weten. Aardig cadeautje!