De Eskampen vult kratten voor de Voedselbank

PEIZE – Afgelopen maandag startte de goede doelenweek van De Eskampen. Dit jaar komen leerlingen van de basisschool uit Peize in actie voor de Voedselbank Noordenveld.

Dat gaat iets anders dan voorgaande jaren vertelt docent Ron Bouwes. ‘Normaal deden we om het jaar een goede doelenweek in groep één tot en met acht,’ zegt hij. ‘Dan pakten we altijd groots uit, met een grote verkiezing van het goede doel en ouders die meehielpen. Dit jaar zouden we eigenlijk in actie komen voor Kika, maar vanwege de coronapandemie mogen ouders niet in de school komen. Daarom hebben we gekozen voor een kleiner doel dichterbij huis.’

Zo kwam de school terecht bij de Voedselbank, die erg blij was met dit initiatief. Vorige week vertelden vrijwilligers in groep drie tot en met acht over het werk dat zij doen bij de Voedselbank. Zij lieten kratten achter, die de leerlingen komende week zoveel moeten zien te vullen.

‘We vinden het belangrijk om kinderen actief betrokken te laten zijn bij mensen die het minder goed hebben,’ aldus de school. ‘Het hoort ook bij ons onderwijs in ‘actief burgerschap’. Juist in deze tijd vinden we het belangrijk om ook aan andere mensen te denken.

De goede doelenweek eindigt op maandag 28 juni. Dan overhandigt De Eskampen de hopelijk goed gevulde kratten aan de vrijwilligers van de voedselbank Noordenveld.