De Goudsbloem verkoopt nu ook boeken

Norg Goudsbloem

‘zie het als service aan onze gasten’

 

NORG – In Norg is het immer goed toeven. Zeker ook voor toeristen. Bijzonder is wel dat er geen boek te koop is. En dus besloten Adrie en Ina van bloemenspeciaalzaak de Goudsbloem daar verandering in aan te brengen. Sinds twee maanden zijn er in de zaak namelijk boeken te koop. ‘Rijk worden we er niet van. Zie het maar als een stuk service naar onze gasten’, zeggen ze.
Zelf zijn Adrie en Ina echte lezers. ‘Ik zou panisch worden als ik geen boek meer heb’, zegt Adrie. ‘Steeds meer mensen kwamen bij ons in de winkel om te vragen waar ze in Norg boeken konden kopen. We moesten ze vervolgens elke keer naar Roden of Assen sturen.
Eigenlijk stuur je zo dus je klanten weg. Vandaar dat we besloten hebben boeken uit het populaire segment -veelal thrillers- aan te bieden.’ De aangeboden boeken zijn niet nieuw en niet duur.
‘Ze zijn soms een beetje beschadigd. We kopen ze in via Centraal Boekhuis en kunnen ze zo ook weer tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden. Steeds meer mensen weten ondertussen dat we behalve bloemen ook boeken verkopen. Mensen komen zelfs al langs met lijstjes. Hat is inderdaad een gat in de markt’, lachen Ina en Adrie.
Wellicht wordt binnenkort het assortiment kinderboeken wat uitgebreid, verder zal het niet komen. ‘Bloemen is ons vak, lezen onze passie. De boeken verkopen we er bij. Mooi, vooraan in de winkel, omdat onze gasten vaak daar binnenkomen. Als de vrouwen bloemen uitzoeken, staan de mannen vaak bij de boeken te kijken. Mooi toch!’