De grote Roelof Luinge show in Oostwold

oostwold voetbal pelikaan emmen 2

Pelikaan S krijgt een prachtig elftal

OOSTWOLD – Pelikaan S kreeg afgelopen dinsdag FC Emmen op bezoek. FC Emmen, verworden tot een betaald voetbalclub in de marge. Een oase voor gelukszoekers. Een walhalla voor de proefspeler. Dát FC Emmen won dinsdag met 8-1 van Pelikaan S. Tot aan de 0-1 hield de thuisclub gelijke tred met de betaalde voetballers, toen de ban eenmaal gebroken was, was er geen houden meer aan.

Maar wat krijgt Pelikaan S volgend seizoen weer een prima elftal. Nieuweling Petrix Hoxhaj bijvoorbeeld, liet een prima indruk achter, net als linkerverdediger Ali Junior El Jaffar en in mindere mate Freddy de Grooth. De robuuste spits- en dat is een understatement- deed zowaar mee, en dat terwijl zijn huidige club, Groninger Boys, straks deelneemt aan de nacompetitie. Het kan allemaal, kennelijk. De Grooth kreeg dinsdag geen poot aan de grond. De ruimtes waren veel te groot voor de noordelijk topscorer aller tijden in het betaalde voetbal. Maar let op: volgend seizoen in de vierde klasse maakt hij er zeker veertig. De nieuwelingen en sterkhouders als Handrit Hoxhaj – voortreffelijk in het eerste bedrijf- Asouline, Holband en Bianco zorgen volgend seizoen voor opnieuw feest in Oostwold. Want er moet een wonder gebeuren wil de ploeg van trainer Pascal Mulder volgend seizoen geen kampioen worden. De enige treffer van de gastheren werd overigens gemaakt door Kevin van Dellen, bij een 0-6 tussenstand.

De wedstrijd had dus niet zoveel om het lijf, al was het verwonderlijk dat de mooiste voetbalstaaltjes getoond werden door spelers van de thuisclub (de Hoxhaj’s en Holband). Verder was het dinsdag vooral de grote Roelof Luinge show. Luinge is het synoniem voor ijdel. Voor arrogant. ‘Zo, ik ben toch maar mooi weer even de enige vanavond met eredivisie-ervaring’, lalde de scheidsrechter al vooraf. Zijn geldingsdrang blijft daarnaast opmerkelijk. Telkens en compleet onnodig ging hij de discussie aan met spelers, van zowel thuisclub als gastheren. Roner Sander Rozema – aanvoerder- probeerde Luinge wel even op de plaats te zetten, maar werd teruggeroepen door zijn trainer. ‘Sander! Laat maar. Dit win je nooit van hem.’

Roelof Luinge dus. Zanger en scheidsrechter. Toppunt van arrogantie en zelden zal iemand zo tevreden met zichzelf zijn als Roelof. Om het plaatje nog completer te maken zou hij wellicht wel iets kunnen doen aan zijn schoenen. Luinge floot op hoge sportschoenen. Geen kijk. Verbeterpuntje, Roelof.

Ach, en verder werd er rond het veld vooral gepraat, gegeten en gedronken. Want aan eten en drinken nooit gebrek in Oostwold. Gespeculeerd werd over nog meer nieuwe spelers voor Pelikaan S. Over een doelman bijvoorbeeld. Zou onnodig zijn, want de ballen die keeper van de ploeg volgend jaar te verwerken zal krijgen, zijn ongetwijfeld op de vingers van één hand te tellen. Wim Bulten was trots en discussieerde met Henk Eising, commerciële man van FC Emmen. Joop Gall vermaakte zich, Pascal Mulder dronk na afloop een pilsje met Gall en zo waren tal van prominenten uit de voetbalwereld naar Oostwold afgereisd, net als de stewards van FC Emmen. U weet wel, vaak kleine mannen en vrouwen in veel te grote jassen. Wat hun taak in Oostwold precies was, was onbekend. Maar ze liepen er wel. En werden gezien, in hun speciale FC Emmen jasjes.

Er gebeurde echter wel weer wat in Oostwold. Het bezoek van een profclub past in het beleid dat Bulten en de zijnen hebben uitgestippeld voor de toekomst. Het wachten is nu op FC Groningen. Want let maar op, ook die komen ongetwijfeld een keer langs in Oostwold.