De ingrediënten voor een prachtige Koningsdag

Op de foto het bestuur van de Oranje Stichting Roden: Esther Smit, Ina Kuipers, Willy Rijnberg, Woudy ten Cate, Bernard Klaver, Roelof Kuipers, Fikre Forsido en Sieny Mulder. Rika Apol ontbreekt op de foto.

Waarom Koningsdag Roden – aanstaande donderdag- opnieuw een groot succes wordt? Omdat de ingrediënten een heerlijk eindproduct verklappen. Het zijn de kinderspelen in de Heerestraat, met nieuwe en door leerlingen van de Esborg gemaakte elementen. Het is de multiculturele markt met hapjes uit Irak, Syrië, Egypte en Indonesië. Het is de brandweer op de Brink, voor het eerst weer als locatie bij Koningsdag betrokken. Het is de stormbaan voor kasteelheren en kasteeldames. Het is de feestelijke seniorenmiddag ‘terug naar vroeger’ met cabaret van Paul en liedjes van Froukje. Het zijn de optredens van de dansteams van Palestra die hun dansmoves laten zien. Het is uiteraard DJ Franky Rules in de Heerestraat met de hits van nu. Het is natuurlijk de kindervrijmarkt in de Heerestraat. Het is de muziek in het dorp. Muziek van werkelijk alle kanten, uit elke hoek en steeg. Het is de opening: drummen met Hit It van Gerard Boersma en emmers die als drumstellen fungeren. Het is de live muziek bij Mo’s Café en Het Wapen van Drenthe, mogelijk gemaakt door de twee horecazaken zelf. Het is stijldansen met Bas Becht en Annemarleen Bosma. Het zijn de goede doelen die weer uit alle macht proberen met uw vrijwillige donaties hun goede werk voort te zetten en zichzelf laten zien in de Wilhelminastraat. Het is CMV Oranje bij de opening, als ze het Wilhelmus spelen. Het is aandacht voor Imarika Initiative, een project ten gunste van een project in Nairobi. Koningsdag is ook sjoelen voor goede doelen, is aandacht voor de Voedselbank en is zeker ook shantykoor De Landrotten onder het motto ‘De Landrotten zijn binnen, het feest kan beginnen’. Het is zeker ook Ernesto Arrendell, de Arubaanse Roner en duivelskunstenaar van geluiden, effecten en exotische instrumenten. Het is ook al de dag dat Vlug & Lenig zich laat zien met onder meer streetdance. Het zijn de levende standbeelden van Toneelvereniging Feniks, toonaangevend in Nederland. Het zijn de danseressen van Fitnesscentrum Roden onder leiding van Madelon en Lina en het is Dance Devotion, met de altijd enthousiaste en kundige Liahona Waterlander en het zijn de overal verkrijgbare hapjes en zeker ook drankjes.

Koningsdag in Roden is gewoon heel veel. Het is de laatste van Sieny, het is de vuurdoop – een beetje- van nieuwe voorzitter Bernard. Het is de kroon op het werk van de organisatie en vrijwilligers en het is in aanloop naar vooral duimen voor zon en vrezen voor regen. De voorspellingen lijken goed, het programma staat als een huis. Roden kleurt Oranje, zoals het nooit eerder zó Oranje gekleurd geweest is.
Tenzij het regent….