De Kast start jubileumreeks in Roden

image

Zomerfeesten in Roden

RODEN – Muziek. Dáár draait het aanstaande zaterdag en zondag om in Roden, als Roden (en wijde omgeving) zich opmaakt voor Zomerfeesten Roden. Met op zaterdag rockmuziek en op zondag de zo gezellige, Nederlandstalige meezingers. Hoogtepunt moet het optreden van De Kast worden. De Friese groep met leadzanger Syb van der Ploeg bestaat een kwart eeuw en start zondag in Roden een reeks van live concerten. De Kast is dan ook de afsluiter van de RADIO NL/TV Oranje Zomertoer. Zomerfeest Roden wordt overigens georganiseerd door Het Wapen van Drenthe, Alida’s Smulpaleis, Fré Nijdam en Volksvermaken. Als altijd hoeft er zowel zaterdag als zondag geen entree betaald te worden. Dat geld kan de bezoeker gebruiken om nog één feest de zo bekende paarse munt aan te schaffen, want na dit jaar is die niet meer geldig. Opmaken dus!

Zomerfeest Roden start op zaterdagavond op het Jaarbeursterrein lekker vroeg, om 19.30 uur om precies te zijn. Dan warmen de dj’s van Freez FM de bezoekers op met afwisselende moderne rockmuziek. Daarna treedt coverband R-YO Ready op. Ook zij brengen een gevarieerd repertoire. Kiss Licks, één van de beste coverbands van Kiss, sluit rond middernacht af. Kiss Licks brengt niet alleen het geluid van Kiss, maar ook de maniertjes, de kleding en de zo kenmerkende gezichtsbeschilderingen: veelal zwart wit.

Zondagmiddag vanaf 12.00 uur start de RADIO NL/TV Oranje Zomertoer. Nadat Eltjo en Dirk Jan Mollema de menigte alvast wat opgewarmd hebben, treden in willekeurige volgorde Helemaal Hollands, Henk Wijngaard, Evert Baptist, de Dikdakkers, Bouke, Alex, Ancora, Rene Karst, Jaman, Lucas en Gea, Jelle B, Stefan Storm, Bert Zwier, Gents, Kurt Darren, Jannes en De Kast op. Behalve De Kast zijn er meer opmerkelijke acts. Zo is de zoon van Rene Froger één van de drie zangers van Gents, van wie velen denken dat zij op den duur de ‘nieuwe Toppers’ zullen worden. Ook het optreden van Kurt Darren uit Zuid Afrika wordt bijzonder, terwijl Stefan Storm in de huid kruipt van Guus Meeuwis. Bijzonder is ook dat vaste gast Henk Wijngaard opnieuw van de partij is en dat de organisatie deze jaargang een meer gevarieerd programma brengt. Want hoewel de Nederlandstalige meezinger toch de boventoon voert, is er ook ruimte voor andere genres muziek. Voor elk wat wils dus, en dat opnieuw helemaal gratis.