De Landskeuken in Roden gaat open

Afbeelding
actueel

Conserveren door de eeuwen heen

RODEN – De Landskeuken op Landgoed Mensinge is een feit. Er zijn ondertussen al verschillende culinaire evenementen geweest en de eerste bezoekers van het museum, de landswinkel en de bibliotheek hebben enthousiast gereageerd en erg genoten. Zondag wordt De Landskeuken dan eindelijk officieel geopend. Doel is ‘het conserveren door de eeuwen heen’ als immaterieel erfgoed door te geven en juist op deze dag wordt wecken als culinaire traditie toegevoegd aan de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed in Nederland. Om hier een extra impuls aan te geven organiseert De Landskeuken, het culinair historisch museum, samen met landgoed Mensinge de tweede nationale weckmarkt in Roden op het terrein van landgoed Mensinge, op zondag 6 juli vanaf 11.00 uur. De bruisende weck- en inmaakdag zal bol staan van inmaak tradities. Er zijn demonstraties over bewaartechnieken en er is gelegenheid ervaringen uit de wisselen. Tijdens de officiële opening van De Landskeuken staat een symbolische opening centraal: Ot en Sien nemen deel aan de pannenkoekenrace.

UIT DE KRANT