De loodzware erfenis van Age Wim van der Zee

Leek VEV67

VEV’67 volop in ontwikkeling

LEEK – Succes heeft z’n keerzijdes. Dat ondervond VEV’67 het afgelopen seizoen. Na een prachtige start liepen de scouts de deur plat bij de Leekster eersteklasser en dat ging ongemerkt wat ten koste van de resultaten. Bovendien kostte het de club Age Wim van der zee. Hij stapte over naar Topklasser ONS Sneek.
Behalve Van der Zee koos ook doelman Klaas Kleiker voor een andere club. Hij verdedigt komend seizoen de kleuren van Hoofdklasser Be Quick 1887. Een andere sterkhouder, Koert Thalen, zou aanvankelijk naar Harkemase Boys vertrekken. Vanwege werk ging die overstap niet door, voor de hoofdmacht van trainer Ron de Boer is de linkspoot evenwel ook niet meer beschikbaar. En dus heeft de selectie aan kwaliteit ingeboet. Althans, op papier.
Toch lijkt VEV’67 niet in paniek. De club borduurt voort op de ingeslagen weg en richt zich op de eigen jeugd en andere zaken. ‘Zo is respect een woord waaraan wij als club veel aandacht willen blijven besteden’, zegt voorzitter Jaap Pranger. ‘Behalve het eerste elftal gebeurt hier veel meer. Als ik zie dat talloze vrijwilligers de accommodatie weer helemaal in orde hebben gemaakt en dat we sinds kort beschikken over een prachtige, nieuwe website dan denk ik dat we als club gewoon goed bezig zijn.’
De voorzitter kijkt dus verder dan het eerste elftal. De buitenwacht doet dat niet. De bekerwedstrijden bijvoorbeeld, zorgden voor best veel verbazing. Reden: VEV’67 verloor ze alle drie ruim. Eerst bleek Harkemase Boys met 8-1 te sterk, toen werd de ploeg van De Boer door SVBO verpletterd (6-0) en afgelopen zaterdag maakte klassegenoot Oranje Nassau gehakt van de Leeksters: 1-5.
Behalve het doorstromen van eigen talentvolle jeugd verwelkomde VEV twee nieuwelingen. Van buurman TLC kwam doelman Benjamin van Aurich en Enrico Wardenier van CSVH is de beoogd opvolger van Van der Zee. Wardenier is echter nog geblesseerd en heeft nog geen minuten gemaakt in het gele shirt.