De opener en de exposanten

RODEN – Onlangs opende beeldend kunstenaar Ruud Venekamp uit Groningen de tentoonstelling ‘Van ver en dichtbij’ in Kunstencentrum K38 in Roden. Tot en met 5 juli is er werk te zien van vier schilders en een beeldhouwer, allen wonend en werkend in Groningen, Noordoost Friesland en Noord-Drenthe.
Cora Heerkens schildert landschappen op de rand van realiteit en abstractie; Anneke Stellingwerf  haalt haar inspiratie uit het wadden- en Lauwersmeergebied; Mieke Scheltens abstraheert het landschap met een nadruk op kleur en sfeer; Janine van Zeeland onderzoekt de indruk die dieren in de Friese polder op haar maken en beeldhouwer Jan Bouwsema ziet in het menselijk lichaam verrassende kubistische volumes. Ruud Venekamp kent de exposanten vanuit zijn docentschap. Zelf exposeerde hij onlangs in academie Minerva, waar hij ook doceert. Hij maakt monumentaal schilderwerk dat geïnspireerd is op onder andere de natuur op Java en Banda. Ruud Venekamp is een kunstenaar die het wikken en wegen van de moderne schilder in zich meedraagt: de spanning tussen vorm en inhoud vindt hij essentieel maar ook slopend.
Open: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang: € 1,00. Kinderen tot 16 jaar en ‘Vrienden van K38’ gratis.  Zie voor verdere informatie www.kunstencentrumk38.nl.