De paardenmarkt in Norg is weer springlevend!

NORG – Afgelopen week vond – daags voor de Feest4Daagse – alweer de derde Norgermarkt van het jaar plaats. En bij de Norgermarkt hoort al jaren ook de paardenmarkt. Desondanks viel de daadwerkelijke paardenhandel de voorgaande jaren erg tegen. Hoe anders was dat tijdens de afgelopen editie. Met liefst 348 paarden en pony’s, stevende Norg het aantal tijdens de Rodermarkt zelfs voorbij.
Rudy Rijks, één van de initiatiefnemers van de ‘herboren paardenmarkt’, blikt terug op een geslaagde dag. ‘We hebben er met elkaar nieuw leven in geblazen. Doordat we er samen de schouders onder hebben gezet, heeft dat geresulteerd in een mooi aantal paarden’, zegt Rijks. ‘Of we het volgend jaar gaan evenaren? Dat willen we wel, maar of dat mogelijk is moet je maar afwachten. De reactie van de handelaren is in ieder geval positief. Vorig jaar hadden we ongeveer tien procent van dit aantal, dus dit is al een hele verbetering.’ Wat Rijks betreft is de Norger paardenmarkt weer helemaal terug.
Naast de geslaagde paardenmarkt, kan de Norgermarkt terugkijken op een geslaagde editie. Met ponyrijden en een springkussen voor de kinderen, werd ook de jongste jeugd bediend. Daarnaast vonden er optredens van stemmingsorkest Diamonds en Marco Schuitmaker plaats. Een heugelijke dag in het centrum van Norg.