De perfecte afsluiting van weer een mooi zwemseizoen

triathlon

recreatieve triatlon in Wotterwille

MARUM – Steevast kun je rond deze tijd een telefoontje van Jaap van der Molen van zwembad Wotterwille in Marum verwachten. Hij vertelt dan dat het zwemseizoen afgesloten wordt met de recreatieve triatlon. En hoewel heel veel mensen het betreuren dat het zwemseizoen er op zit, verheugt ook iedereen zich op deze altijd gezellige en sportieve slotactiviteit. Het is dit jaar niet anders. Want de zo bekende triatlon komt er weer aan. Zaterdag (29 augustus) is het alweer zover.

Voor de zaterdag komt de vrijdag, en ook dan is er genoeg te doen in het zwembad in Marum. Vanaf 7.00 uur is er al pyjama- en ontbijtzwemmen voor de vroege vogels, ook al zo’n traditie. Zaterdag staat in het teken van de afsluiting. ‘Nieuw dit jaar is dat iedereen om 8.50 uur deel kan nemen aan en gezamenlijke warming up’, vertelt Van der Molen. ‘Deelnemers aan de triatlon kunnen vervolgens tussen 9.00 uur en 10.00 uur starten. Bennie Wagenaar en andere vrijwilligers zijn ondertussen druk bezig met het uitzetten van de routes.’ Er is volop keuze voor deelnemers. Er kan of een kilometer of een halve kilometer gezwommen worden, bij het onderdeel fietsen kan gekozen worden tussen 15 of 40 kilometer en er kan vijf of tien kilometer gelopen worden. ‘Voor een natje en een droogje onderweg wordt verzorgd en voor de deelnemers is er een mooie medaille. Overigens is er absoluut geen sprake van een wedstrijdelement, we zijn deze activiteit pas later triatlon gaan noemen. Vroeger noemden we het Zwe-Fie-Lo. Dit wordt de zeventiende editie van het evenement. In de jaren negentig hebben we het een aantal jaren niet georganiseerd, vanaf 1999 hebben we de draad weer opgepakt’, zegt Van der Molen.
Behalve de triatlon is er meer. Van 14.00 uur tot 15.45 uur is er de ook al bekende schuimparty. ‘Elk jaar weer doen wij er als personeel dan verstandig aan om niet te dicht bij de waterrand te komen, want anders liggen we zo in het schuim’, lacht Van der Molen. Opgeven voor de triatlon kan nu al bij Wotterwille, maar zeker ook op de dag zelf vanaf 8.30 uur. Opgeven via de website kan ook: www.wotterwille.nl.