De revival van ‘oude methoden’ op Mensinge

|||||||||||
||||||||||| Foto: |||||||||||
actueel

RODEN – Op Landgoed Mensinge vond afgelopen zondag de jaarlijkse weckmarkt plaats, een markt die de toepasselijke titel ‘Heel Holland Weckt’ meekreeg. Oude methoden als wecken, indikken en pekelen lijken namelijk een revival door te maken. Wecken is bovendien als culinaire traditie toegevoegd aan de Unesco Werelderfgoedlijst van immaterieel erfgoed. De druk bezochte weckmarkt gaf een overzicht van een aantal oude conserveringstechnieken zoals wecken, inmaken, roken, likeur stoken, kaas maken en stroop stoken. Daarnaast besteedde de markt aandacht aan de bewustwording van smaak, het gebruik van eerlijke producten en uiteraard hield ‘weckicoon’ Carolina Verhoeven een heus weck-spreekuur.

|||||||||||
|||||||||||
|||||||||||
|||||||||||
|||||||||||
|||||||||||
|||||||||||
|||||||||||
|||||||||||
|||||||||||
|||||||||||

UIT DE KRANT