‘De ring die jij draagt’ gaat door Roden galmen

9 aug roden radio nl op het jaarbeurs terrein 08

Radio NL/TV Oranje Zomertoer krijgt toch vervolg in Roden

RODEN – Ondanks het feit dat de Radio NL/TV Oranje Zomertoer eigenlijk elk jaar een groot succes was, leek het doorgaan van het muziekspektakel even op de tocht te staan. Maar: ook in 2016 zullen ongetwijfeld weer duizenden en duizenden mensen naar het Jaarbeursterrein in Roden komen, want het evenement krijgt toch een vervolg. Op zondag 21 augustus zullen weer talloze Nederlandstalige artiesten naar Roden komen. De organisatie rust nu nog in de handen van slechts twee partijen: Volksvermaken Roden en cateraar Fré Nijdam. En ondertussen zijn de eerste artiesten die naar Roden komen bekend gemaakt.

Dat eerste lijstje van artiesten bestaat uit Lytse Hille, Burdy, die volgend jaar jubileert in de Pompstee in Roden, Stef Ekkel, Wimmie, Lucas en Gea, Dikdakkers, René Karst en Peter Beense. ‘ Let wel, dit is het eerste lijstje. We zijn er nog lang niet. Bij de artiesten die nog bekend gemaakt worden, staan ook tenminste zulke bekende artiesten als op deze eerste lijst’, zegt Albertus Lieffering van Volksvermaken. Ondanks het feit dat in de loop der jaren wat organiserende partijen afhaakten, zet Volksvermaken er samen met Fré Nijdam toch weer de schouders onder. ‘ Het is gewoon een geweldig evenement waar elk jaar weer duizenden mensen op afkomen en van genieten. Vandaar dus. Net als anders zal het feest rond de klok van 13.00 uur losbarsten en is de toegang gratis. ‘Ik weet dat er achter de schermen hard wordt gewerkt aan het vastleggen van andere artiesten. En als ik het zo beluister dan kan Roden zich opmaken voor een geweldige zondag.’ Overigens zal er op de voorafgaande zaterdagavond dit jaar niets georganiseerd worden.
Wimmie is dus één van de artiesten die langskomt op 21 augustus. Misschien dat bij het horen van zijn naam niet meteen alle alarmbellen bij iedereen gaan rinkelen, toch heeft de zanger uit Zwolle een knoert van een hit op zijn naam staan. Titel? ‘De ring die jij draagt’. Niet origineel van Wimmie, maar daarom niet minder succesvol. Het nummer leverde hem een Gouden Award op en talloze optredens door heel Nederland. Vrijwel iedereen kent het nummer en kan het ook meezingen. Dus zal ‘De ring die jij draagt’ op de laatste zondag van de bouwvakvakantie ongetwijfeld door Roden galmen. Andere nu al opvallende gast in Roden is de uit de kluiten gewassen Peter Beense. Volkszanger uit Amsterdam en groot fan van André Hazes. Hij zal onder meer het bekende nummer ‘Laat ze maar lullen’ ten gehore brengen. Het repertoire van Lucas en Gea is genoegzaam bekend, Burdy doet het met zijn ogen dicht en Lytse Hille is in Roden en omgeving een meer dan graag geziene gast. René Karst behoort ondertussen bij de inboedel van de Zomertoer in Roden en dat geldt ook voor de Dikdakkers. Kortom: het wordt weer feest in Roden. Groot feest.