‘De verslagenheid is echt enorm’

Verdriet in Langelo na overlijden jongste inwoner

 

LANGELO – Verslagenheid in Langelo, waar tijdens het pinksterweekend -Dorpsbelangen Langelo vierde haar jubileum- de jongste inwoner van het dorp kwam te overlijden.’En het was allemaal zó leuk, zó gezellig’, vertelt Hennie Lutjes, voorzitter van Dorpsbelangen Langelo.
Het zat toch al niet mee. Door de enorme regenval op donderdag was het veld waarop de activiteiten plaats zouden vinden, veranderd in een drassige boel. ‘Met vereende krachten en met hulp van de NAM werd dat probleem echter snel opgelost. En dus was de vrijdagavond een succes met de fietstocht en de quiz. Ook zaterdag was geweldig leuk met de reünie en een playbackshow. De sfeer was zó goed, het was ontzettend leuk allemaal.’
Tot het zondag werd, de dag waarop de zeskamp gehouden werd. Een van de deelnemers brak tijdens de sportactiviteit de enkel. ‘Vervelend, maar zoiets kan gebeuren. Dat is nu eenmaal inherent aan sport’, zegt Lutjes. De zeskamp werd voortijdig gestopt, de aansluitende barbecue zou wel doorgaan. Maar het werd erger. Veel erger. ‘Ik was net even thuis om mijn dochters uit te zwaaien toen we een ambulance en een traumahelikopter hoorden. ‘Het zal toch niet’, ging door m’n hoofd. De helikopter landde op het festivalterrein. Ik ben vervolgens die kant op gegaan en hoorde wat er aan de hand was. De verslagenheid was toen al groot. Onze jongste inwoner -een heerlijk mannetje- bleek overleden. Mensen huilden, het was oorverdovend stil. Niet te omschrijven’, zegt Lutjes.
Uiteraard werden de festiviteiten meteen gestaakt. De boel werd de boel gelaten en iedereen ging naar huis. Maandagmorgen stonden de mannen uit Langelo weer klaar om samen de boel op te ruimen, zoals de saamhorigheid in het dorp toch al heel groot is. ‘Dramatisch. Ik heb er geen ander woord voor. Dit zal iedereen altijd bijblijven. Eén groot drama’, besluit Lutjes. De uitvaart van de kleine jongen, hij was niet ziek en de doodsoorzaak is niet bekend, heeft inmiddels plaatsgevonden.