De Vrouw met de Hamer – Marga Nieswaag

‘Laat ik beginnen met zeggen dat ik geen voorzitter ben van de Klaverjas club VV Roden. Wij hebben namelijk helemaal geen bestuur. We zijn gewoon een gezellige groep mensen die graag met elkaar klaverjassen. De club is al lang geleden ontstaan. Zelf verhuisde ik 12 jaar geleden met mijn gezin naar Roden. Op een gegeven moment overleed mijn man. Mijn buurman wilde me het huis een beetje uit krijgen en vroeg me mee naar het klaverjassen. Ik heb dat een beetje afgehouden, maar liet me uiteindelijk toch overhalen. Klaverjassen is me met de paplepel ingegoten, mijn ouders deden het ook en ik zat als klein meisje dan op mijn vader zijn schoot te kijken. Hij heeft me de trucjes geleerd. De eerste keer dat ik meeging naar de klaverjasclub VV Roden was het net of ik in een warm bad terechtkwam, zo gezellig! En alle leeftijden waren vertegenwoordigd. En dat is nog steeds zo. Mensen in de leeftijd van 25 tot 80+ doen mee. Kina Bathoorn en Martje de Jong zaten beide al in de organisatie en sinds dit seizoen doen we het met ons drieën. We zijn een heel laagdrempelige groep. Mensen worden ook niet lid, je speelt gewoon mee of niet. 1x in de veertien dagen van Rodermarkt tot aan Pasen spelen we vier boompjes per avond in de kantine van vv Roden. De inleg is 5 euro per keer. Van die inleg kopen we leuke prijzen. Maar het is beslist geen competitie hoor, we spelen echt in vriendenverband. Het zou fijn zijn als er nog meer mensen mee willen klaverjassen, ik heb het gevoel dat het verdwijnt. Mensen zien het misschien ook een beetje als oude mensen-kaarten, maar dat is het beslist niet Het is een heel leuk en tactisch spel. Voorheen waren er vanuit de supportersvereniging van vv Roden een aantal leden die ook klaverjasten. Deze kaartclub bestaat niet meer, dus als er daarvan nog mensen zijn die met ons mee willen doen, zijn die van harte welkom. Net als wie dan ook. Je hoeft je niet aan te melden, maar kunt gewoon aanschuiven. Wie meer wil weten of aan wil schuiven kan op de website van vv Roden kijken voor de data. Tegen iedereen zou ik willen zeggen: wees van harte welkom om eens aan te schuiven, we zien je graag komen!’