De week die komt

FILMHUIS – Filmhuis Nienoord vertoont dinsdagmiddag 28 maart in Film Extra de Duits/Japanse film ‘Fukushima, mon amour’.  De film speelt zich af in een Japans rampgebied met een westerse vrouw die haar verleden probeert te ontvluchten. Ook de korte flashbacks van de tsunami in Fukushima en het Duitse verleden van hoofdpersonage Marie herinneren aan ‘Hiroshima, mon amour’.

ALZHEIMER – In het Marheem in Marum is donderdagavond 23 maart weer Alzheimercafé. Thema is ‘actief zijn en blijven’. Sylvia Noorda gaat in gesprek met Gerlinda Roos, zij is ergotherapeut. De avond is gratis toegankelijk en het programma begint om 19.30 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren.
DISCOZWEMMEN – In zwembad de Hullen in Roden is zaterdagavond 25 maart discozwemmen van 19.00 uur tot 21.00 uur. Mathijs Post verzorgt de muziek. Ook wordt een bommetjescompetitie gehouden waarmee fluorescerende armbandjes te winnen zijn. Jeugd tot en met veertien jaar is welkom.
JAREN 80 – De Postwagen in Tolbert is paaszaterdag 15 april weer even het decor voor de stappers van dertig, veertig jaar geleden. In meerdere zalen, elk met hun eigen thema, draaien dj’s van toen dezelfde plaatjes die ze eind zeventiger, begin tachtiger jaren draaiden. Ook is er een grote Saturday Night Fever dansvloer en ontbreken de spiegelbollen niet. Tickets zijn onder meer verkrijgbaar via www.jaren80feest.nl en bij de Rodenburghal in Leek.
VAL – Op de donderdagen 23 en 30 maart wordt er in de Dobbe in Roden van 09.30 uur tot 11.30 uur een cursus valpreventie aangeboden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. WiN en SportDrenthe dragen hiervan de organisatie. De cursus wordt gegeven door Roelien Jans en kost deelnemers vijftien euro per persoon, inclusief koffie en een cursusboek. Opgeven: 050-3176500.
EDE – Bij Ensing in Peize zingt Marieke klooster op donderdag 30 maart de mooiste liedjes van Ede Staal en laat zich daarbij begeleiden door het Groningse Philip Baumgarten Trio. Samen hebben ze de muziek van Ede in een nieuw jasje gestoken. Kaarten kosten tien euro en zijn verkrijgbaar bij Ensing in Peize en aan de zaal vanaf 19.00 uur.
MARLEEN – Op dinsdag 28 maart om 20.00 uur organiseert Nutsdepartement Vredewold een bijzondere voorstelling in De Waag in Nietap. Inez Timmer brengt dan het muzikale theaterverhaal ‘Lili Marleen, eeuwfeest van een schuldig lied’. De voorstelling is voor leden van Vredewold en andere belangstellenden toegankelijk. Bij de toegangsprijs van tien euro zijn koffie en thee en een drankje inbegrepen.
VROUWEN – De Vrouwen van Nu, Tolbert, komen dinsdag 21 maart bijeen in de Postwagen (19.45 uur).  Gast is Geeske Duursma uit Bergum. Zij vertelt over autisme en wat de invloed hierop binnen een gezin kan zijn.
COMPOSTEREN – Wat doe je met je groente, fruit en tuinafval? Zaterdag 25 maart is er een workshop composteren onder de noemer ‘recepten voor het voeden van de bodem’. De workshop begint om 14.00 uur in de Coenderborch in Nuis en wordt georganiseerd door Het Groninger Landschap. Beschermers betalen twee euro, anderen het dubbele (inclusief consumptie). Opgeven is verplicht en kan via www.groningerlandschap.nl.
FLIEREFLUIT – Voor de kinderkleding- en speelgoedbeurs op zaterdag 1 april van 10.00 uur tot 12.00 uur in Haulerwijk (de Enter) is speel-o-theek de Flierefluit op zoek naar standhouders. Mensen die op de beurs willen staan met tweedehands spullen, kunnen een tafel of lege plek huren. De opbrengst is in z’n geheel voor de verkoper. Informatie en opgeven? Mail of bel flierefluit@scala-welzijn.nl of 0516-421261. Overigens is de beurs gratis te bezoeken.
AMICITIA – Muziekvereniging Amicitia Nuis – Niebert geeft zaterdag 1 april haar jaarlijkse muziekuitvoering in ’t Sterrenpad in Nuis. Ze bieden een gevarieerd programma. Ook laten een aantal leerlingen van de school horen wat ze geleerd hebben van muziekdocent Harm Bosma tijdens de muziekateliers op school en verzorgt ook Dobbeljoe een gastoptreden. Tijdens de pauze is er een verloting. Het concert begint om 19.30 uur en de entree is gratis.
KLASSIEK – Stichting Klassiek Leek houdt zaterdag 25 maart opnieuw een concert in de kerk van Midwolde. Aan dit concert werken vocaal ensemble Vocasa uit Drachten en het duo Moniek en Mirjam mee. Het optreden begint om 20.00 uur en aan de deur kost een kaartje 12,50 euro.