De Wilper Boys - Bakkeveen verdient geen winnaar

DE WILP - De degradatiestrijd in de derde klasse B tussen de beide buurtdorpen kende geen winnaar. De 1-1 stand na 90 minuten hevige strijd was de verhouding.

De eerste helft was Bakkeveen feller in de duels dan De Wilper Boys. Toch was het Vincent ten Have van de thuisclub die de bal van een verdediger afpakte en net op het moment dat hij de bal op doel wilde schieten, stuitte de bal omhoog, waardoor de bal over het doel van Bakkeveen verdween. Met snelle uitvallen werd Bakkeveen erg gevaarlijk. Een corner, die niet had gegeven mogen worden, werd strak voor het doel gebracht. De sterke spits van Bakkeveen liep vanaf de 16 meter naar de eerste paal, waar hij de 0-1 snoeihard binnenkopte. De voorsprong was op dat moment wel verdiend. De Wilp stelde daar aanvallend niet zoveel tegenover. In de 28e minuut bracht Tjibbe Bakker de bal via een vrije trap in het strafschopgebied. Via een been van een Bakkeveen speler kwam de bal bij Gert van der Kaap. Zijn indraaiend schot verdween net buiten het doel naast. Typerend voor het spel van de Wilper Boys was wel dat er in de eerste helft zesmaal een verdwaald schot werd geproduceerd. Dit kwam mede door het hobbelige veld. De eerste helft was Bakkeveen sterker en feller in de duels. De Wilper Boys startte furieus in de tweede helft. De duels werden gewonnen en Bakkeveen werd teruggedrongen. Niels van der Veen zorgde voor gevaar met zijn schot net aan de buitenkant van de paal.

Bakkeveen zocht het in uitvallen. Een uitval leverde zowaar een grote kans op maar het schot werd van richting veranderd en verdween naast het doel van De Wilp. De kans op de gelijkmaker Gert van der Kaap. Hij werd diep gestuurd door Jelle Numan maar de verdediger liet zien geen afmaker te zijn. Zijn schot was te slap om de keeper te verrassen. Het bleek uitstel van executie. Een prima schot van Niels van der Veen werd niet goed door de keeper verwerkt. Vincent ten Have was er als de kippen bij om de rebound in het doel te werken. Op dat moment was de 1-1 een terechte stand. Bakkeveen ging weer meer naar voren voetballen. Een goede aanval over links werd goed voorgezet. Bij de eerste paal kon Jelle Numan voor De Wilp redding brengen. De Wilp kon het overwicht niet vasthouden. Een gevaarlijke diepe bal op de spits van Bakkeveen kon keeper Ruben Lingeman net op tijd onderscheppen. De grote gevaarlijke spits van Bakkeveen, Silvan Siebenga, zette goed door maar aanvoerder Bakker stond op de goede plek om een doelpunt te voorkomen. De grote kans was er nog voor Kees Hille Numan. Na een goed lopende combinatie van Ten Have en Van der Veen kon de spits met zijn ‘verkeerde’ been niet de juiste richting aan de bal geven om De Wilp op voorsprong te zetten. De wedstrijd kenmerkte zich door vele duels en toch was er respect voor elkaar. Scheidsrechter Hindriks moest beide partijen viermaal een gele kaart tonen.

Aanvoerder Bakker vond de uitslag terecht en beide ploegen schoten er helaas niks mee op.  ‘We kwamen goed terug nadat we de eerste helft vele duels verloren maar dat zetten we de tweede helft recht.’