Derde gelijkspel Roden bij Zwartemeer; Peizer serie eindigt in knollentuin TEVV

Zondagvoetbal

REGIO – Peize en Zevenhuizen kwamen in het paasweekend zaterdagavond al in actie. Beiden hadden er geen plezier van en verloren de wedstrijd.

Zondag moest Roden tegen Zwartemeer. Op ‘de Planeet’ in Klazienaveen werden de punten gedeeld. Na de 2-0- thuiswinst nu een gelijkspel voor de Roners. Na afloop stond Wietze de Jong nog vol adrenaline. In de allerlaatste seconde kwam Roden er met drie man uit en faalde Robin van der Tuin voor leeg doel. Weg 1-2. Even daarvoor een enorm kans voor de thuisclub, maar Rutger Beuzenberg pareerde fantastisch. Het was zoals verwacht een zware pot voor Roden dat te slap begon en onterecht de leiding nam via Bert Roede. In de tweede helft een ander beeld: legio kansen voor de gasten. Maar Rutger van der Laan, Bert Roede en Robin van der Tuin kregen de bal er niet in. Vervolgens druk van Zwartemeer met lange mensen naar voren, waar Roden weer goed weg kwam. “We hadden kunnen winnen, maar ook kunnen verliezen. Met kleine muizenhapjes zijn we op weg naar een veilige plaats”, omschreef De Jong.

Peize speelde na drie pogingen dan eindelijk de inhaalwedstrijd tegen TEVV, dat nog een appeltje te schillen had met de Noord-Drenten. De prachtige serie van drie overwinningen op rij eindigde in Tweede Exloërmond: 4-0 nederlaag. Volgens verdediger Ronald Sloots was de nederlaag simpel te verklaren: “in de opbouw ging het vier keer fout en dit werd vier keer afgestraft. TEVV was echt niet super, maar als je zulke fouten maakt verlies je van elke tegenstander.” De doelpunten vielen een kwartier na rust. De blauw-zwarten liepen op eieren. “Op een knollentuin als dit, waarop je niet lekker kunt voetballen, moet je opportunistisch spelen zoals TEVV. Je moet dan strijd leveren en dat hebben we niet gedaan”, gooide Frank Konneman er nog een schepje bovenop. Geen ‘Avondje Peize’ in de gemeente Borger-Odoorn dus.

Zevenhuizen moest het op de Olle Streek overduidelijk afleggen tegen Havelte: 2-5. Volgens Bram Klaassens, de trainer van Zevenhuizen, is Havelte de beste ploeg in de klasse. Zevenhuizen- weer op volle sterkte- kon in het eerste half uur nog mee, maar werd vervolgens binnen vijf minuten volledig platgewalst. Na 38 minuten prijkte 0-4 op het scorebord. Stuk voor stuk weergaloze goals. In deel twee spartelde de thuisclub wel tegen, maar kwam niet verder dan doelpunten van Dimitri de Jong en Bas Lammers. “Over twee weken moeten we tegen Haulerwijk. Als we dan niet winnen, horen we niet in de vierde klasse thuis”, vindt Klaassens.

Hoogkerk bond ook BATO aan de zegekar. Toch was het een moeilijke middag op het zware veld aan de Verbetering. Hoogkerk kwam gelukkig op een 2-0 voorsprong. Eerst een effectbal van Frank Volkers, die via de binnenkant van de paal erin ging, vervolgens een eigen doelpunt: 2-0. BATO kwam via een penalty terug: 2-1, maar Hoogkerk stelde snel orde op zaken: 4-1 (goals Jeffry Romijn en Joran Tel). Hoogkerk speelt volgende week de topper bij ASVB.

TLC kwam zaterdagavond al in actie. De Tolbert-Leek-Combinatie moest op eigen veld de nederlaag slikken tegen een kwalitatief beter ASVB, dat de laatste weken weer in goeden doen is en op Rodenburg de leiding nam. Vervolgens kantelde het duel en werd het een gelijkwaardige strijd. Roell Elders scoorde de 1-1. In de tweede helft waren er nauwelijks kansen. In het slotkwartier viel de beslissing uit een vrije trap: 1-2. De 1-3 was voor de statistieken. TLC knokte voor wat het waard was, maar moest buigen voor het betere ASVB.

SVMH won het belangrijke duel van Haren. De Wieken-ploeg, flink gehavend (onder meer zonder Ton Koster en Halbin Wiersema), was heel effectief tegen een beter Haren. B-junior Wieze Venema speelde een ‘leuke’middag. De 1-0 kwam van de voet van Jan Koster, maar op assist van Venema die zelf nummer twee in de netten schoot. Na de 2-1 was het wachten op de 2-2, maar deze bleef uit. Het kwartje viel dit keer aan de goede kant voor SVMH.