Derde Repair Café in Peize

PEIZE – Op zaterdag 21 juni vindt in de voetbalkantine van VV Peize het derde Repair Café plaats in Noordenveld. Een maand geleden was het tweede  café in Roden. Vele mensen hebben daar samen met vrijwilligers ingebrachte spullen gerepareerd. De reacties waren zeer enthousiast, het initiatief werd bijzonder gewaardeerd. 
In Noordenveld worden als proef drie Repair Cafés, opgezet door Welzijn in Noordenveld (WiN), het Platform Duurzaam Noordenveld, de SWON, Humanitas, Vrouwen van Nu, Promens Care en de klussendienst van WiN.  Een  Repair Café, er zijn er al ruim 100 in Nederland, stelt mensen in staat kleine reparaties uit te voeren onder begeleiding van en in samenwerking met vrijwilligers.
Ook wordt er op die manier onderling contact gemaakt. Duurzaam omgaan met spullen en duurzame sociale ontmoetingen, daar gaat het ook om.
De initiatiefgroep, met medewerking van Stichting Overleven en de Gemeente, is nu bezig met een proefopzet in Norg, Roden en Peize.
Het Repair Café in de voetbalkantine, achter de Sporthal, vindt plaats van 11.00  tot 15.00  uur. Info via annevanveen@welzijninnoordenveld.nl   of  richardton@live.nl