Derdeklassers Dr. Nassaucollege op kroegentocht in Norg

NORG – Vanavond gaat de jeugd van Dr. Nassaucollege in Norg op kroegentocht in Norg. De 3e Klassers krijgen workshops over het gebruik en de gevolgen van drank en drugs. Met deze kroegentocht willen Welzijn in Noordenveld en de gemeente Noordenveld de jongeren onder andere leren hoe zij dergelijke risico’s in het uitgaansleven kunnen vermijden.

Burgemeester Klaas Smid verzorgt de opening en afsluiting van het project ‘Veilig uitgaan is te leren’, de centrale boodschap van dit project Way Out. Way Out wordt uitgevoerd door Welzijn in Noordenveld en de gemeente Noordenveld in samenwerking met de Dr. Nassaucollege, het Rode Kruis, de GGD, Verslavingszorg Noord Nederland, Killa’s Cardio Boxing, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de Politie. Deze organisaties geven tijdens de kroegentocht een workshop aan de leerlingen van de Ronerborg.”

Naast de workshops voor de leerlingen, worden ook de ouders van de leerlingen in het project betrokken. De ouders krijgen deze avond een workshop van het Centrum voor Jeugd en Gezin en gaan met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen. Tevens is de politie hierbij aanwezig.

Horecagelegenheden Hotel Karsten, Café Zwaneveld, Het Wapen van Norg en multifunctioneel- centrum de Brinkhof openen deze avond hun deuren voor de volgende workshops: Rode Kruis: Hulpverlening, GGD: Gehoorschade, VNN: Middelengebruik & drankgebruik, Killa’s Cardio Boxing: Weerbaarheid en CJG & Politie: Voorlichting aan de ouders