‘Dit geeft gezelligheid in het dorp’

DSC_1387 2

Ondernemersfonds van levensbelang voor Zakenkring

 

RODEN – Tevreden kijkt Jan Post naar de hanging baskets in het centrum van Roden, die samen met de ongeveer vijftien geraniumzuilen voor (veel) meer sfeer zorgen in het centrum van Roden. Post is sinds enige tijd voorzitter van de Zakenkring Roden. Hij onderstreept nog maar eens het belang van het Ondernemersfonds.
‘Zonder Ondernemersfonds was dit zeker niet mogelijk’, weet Post. ‘Van alleen de contributie doe je dit echt niet. Maar ook bijvoorbeeld de ledverlichting en de gelden die we bij het opknappen van de Albertsbaan willen doen komen allemaal uit het Ondernemersfonds. Die gelden mogen we gebruiken om Roden leuker, sfeervoller en gezelliger te maken. Zonder Ondernemersfonds werd dat beslist een stuk moeizamer’, weet Post.
Drie jaar geleden werd het Ondernemersfonds in het leven geroepen. En dus zal dit jaar weer gelobbyd moeten worden. ‘We gaan er vanuit dat iedereen ziet dat we de gelden besteden voor het dorp. We doen er als Zakenkring alles aan Roden nóg aantrekkelijker te maken. En kijk eens naar de hanging baskets en de geraniumzuilen. Het ziet er toch echt allemaal prachtig uit’, zegt Post terecht.
Post kreeg overigens nauwelijks tijd om te wennen aan zijn rol als voorzitter van de Zakenkring. ‘Dat Jan Buiter stopte, kwam onverwacht. Nee, ik had niet meteen de ambitie om ooit voorzitter te worden, maar ik denk dat ik de afgelopen jaren voldoende kennis en ervaring heb opgedaan om deze rol met de steun van het bestuur in te kunnen vullen. We gaan dan ook niet op zoek naar een nieuwe voorzitter.’ Het voorzitterschap vergt wel meer tijd. ‘Dat is gewoon zo. Gemiddeld ben je toch wel een keer of twee aan het vergaderen. Maar goed, we doen het voor het dorp. Zoals het Ondernemersfonds ook besteed wordt aan het dorp. We hopen dat iedereen het belang daar van inziet.’

DSC_1396