‘Dit is dus echt een win-win situatie’

image

Leerlingen de Tandem genieten bij Snow & Co

RODEN – Er was reuring bij Snow & Co, afgelopen dinsdag. Pieter Waning had toen namelijk 56 leerlingen van basisschool de Tandem uit Roden uitgenodigd om kennis te maken met hét wintersportcentrum van het Noorden. En bovendien konden scholieren van het Alfa College zo ervaring opdoen. ‘Een win-win situatie dus’, zegt Waning.

De scholieren volgen de opleiding ‘skileraar’ en konden dinsdag dus lekker aan de bak. Het ging ze goed af, zoals de reguliere stagiairs bij Snow & Co (zeven stuks) van Waning ook volop de ruimte krijgen. ‘ We wilden graag iets doen voor een school in Roden en iets waar de mensen van het Alfa College ook iets aan zouden hebben. De Tandem was meteen enthousiast’, zegt Waning. En dat bleek. De kinderen kregen een uur skiles en werden het andere uur ook vermaakt. Zo was er ondermeer een quiz in de sfeervolle skihut. ‘Je ziet de kinderen genieten’, stelde Waning tevreden vast. ‘Bewegen is ook ontzettend belangrijk voor kinderen. En dan heb ik het niet alleen over conditie en gewicht, maar ook over ontwikkeling. Kinderen die veel bewegen ontwikkelen zich beter. Dat is bewezen. Door te sporten krijgen kinderen bovendien meer inzicht.’

Veel van de leerlingen van de Tandem waren nog nooit bij Pieter op bezoek geweest. Ze keken zich dan ook de ogen uit. ‘Er zijn nog steeds mensen die niet precies weten wat we hier allemaal kunnen bieden. Het is veel meer dan skiles alleen. Je kunt hier bedrijfsuitjes houden, je kunt hier vergaderen en eten en drinken. We kunnen complete arrangementen bieden.’ Waning ziet dat de behoeftes van de consument veranderen. ‘Mensen willen nog steeds wel geld uitgeven, maar willen daar meer dan ooit een goed product voor terug. Mensen willen zich bovendien welkom voelen. Het maakt je als ondernemer creatief’, besluit Pieter.