‘Dit zwembad mag niet verloren gaan’

zwembadpeize

Peize gaat massaal nat voor het zwembad

PEIZE –  Peize komt weer massaal in actie voor het behoud van het Zomerbad. Er is in totaal 48.000 euro nodig, waarvan minimaal 10.000 euro uit eigen dorp moet komen. In het hele dorp worden tal van acties gehouden.  Een groep Peizenaren die elkaar kennen van de muziek (Pais Pop) heeft ook de handen ineen geslagen. In Café Ensing wordt op zaterdag 11 april ‘Peize nat’ gehouden. Mensen kunnen gesponsorde, ‘foute nummers’  aanvragen.
De actie kwam uit verrassende hoek. “Ik heb er nog nooit gezwommen, maar als moeder ben ik wel zwemliefhebber”, zegt Monique Franssens, doelend op haar kinderen. “Ik ben ook geen zwemmer”, zegt Joni Fens.  “Maar het gevoel is: als het zwembad weg is, is het voor altijd weg. Het is een veilige plek voor kinderen. Een verzamelplaats ook. Als je op Roden bent aangewezen moet je weer reizen. Nee, het zwembad mag niet verloren gaan. Het mag niet gebeuren.” Caroline de Werd kwam op het idee. Vanuit de muziek ontstond ineens een groepje en de wildste ideeën kwamen van de grond.  Eerste idee waren ‘foute nummers’.  Voor 5 euro kunnen mensen hun plaatje laten draaien, die je zelf leuk vind, maar anderen van gruwen. “De avond is al bijna volgeboekt. Er is ruimte voor veertig nummers.”  Van het een kwam een ander: de actie gekke films maken, oftewel Bucket Challenge. Geïnspireerd op de Ice Bucket Challenge. “Ook deze actie loopt als een tierelier. ‘Nat voor het zwembad en voor paal staan’, is het motto. Cafe Ensing helpt ook mee door 50 cent aan het zwembad te betalen per consumptie. Het wordt steeds gekker. Maar we moeten de avond wel overzichtelijk houden.  Want, hoe haal je geld op? Een verloting is langdradig. Op de avond worden vijftienhonderd zwembadfoto’s getoond”. In begin spelen muzikanten van Pais Pop. Daarna houdt DJ Martino (Maarten Bunnik) de mensen in beweging. Voor de kinderen is er een speciaal muzikaal programma, in de kerk, van 13.00-17.00 uur. Dit in samenwerking met Zin- en muziekdocente Minka Zaal. Er wordt een gitaar-en blokfluitconcert gegeven.  Kinderen kunnen meedoen aan verschillende onderdelen zoals een open les, Peize Got Talent, enz.  Voor het concert is er cupcakeverkoop. De entree is 1 euro. De gehele opbrengst gaat naar het Zomerbad. In Cafe Ensing begint de avond om 20.30 uur. De entree is 2,50.
Kun je niet naar het feest? Mensen kunnen ook een donatie doen en storten op   rekeningnummer: 35.31.21.096 t.n.v. Stichting Zwembad  Peize. Voor grotere bedragen kunnen mensen een mailtje sturen naar het zwembad.