Dochter Moniek verrast moeder Jennie met een welverdiende taart

RODEN-taart-korenaar-week29

RODEN – Jennie Bonsing uit Roden werd deze week verrast met een heerlijke ‘Taart van De Krant’. Ze kreeg de heerlijke lekkernij aangeboden van bakkerij De Korenaar in Roden. De Krant zet elke week iemand in het zonnetje. Dat gebeurt via de overhandiging van een taart of een bos bloemen. Iedereen kent wel iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken na een moeilijke periode. Iedereen kent wel iemand die altijd klaar staat voor een ander en u heeft vast wel een bekende die u zomaar eens wilt verrassen met een taart of een bosje bloemen. Het kan dus via de Krant. Stuur een mail met de naam en een toelichting naar dekrant@media-totaal.nl.

Jennie Bonsing uit Roden dus. Met recht een bijzondere vrouw. Haar dochter Moniek had moeder Jennie opgegeven omdat zij altijd en overal voor iedereen klaar staat. Nu kan iedereen dat wel zeggen, dus hebben we gevraagd wat Jennie dan wel niet allemaal doet en waarom uitgerekend zij deze taart verdiend. Het antwoord was hartverwarmend, waardoor ook deze week de taart goed terecht komt. “Mijn moeder staat altijd voor iedereen klaar”, begint Moniek haar verhaal. “Zij is onder meer mantelzorger voor een man van 95 jaar. Zij zorgt voor hem, maakt zijn eten, doet wat in de huishouding en als de nood aan de man is komt zij zelfs ’s nachts uit haar bed om hem te helpen. Daarnaast doet zij nog vrijwilligerswerk voor Welzijn in Noordenveld (WiN), een stichting die zich inzet voor mensen in een kwetsbare positie. Wanneer iemand hulp nodig heeft kunnen ze haar altijd bellen. Ze zegt nooit nee. Mijn moeder heeft, ondanks haar drukke bezigheden, zelfs nog tijd om mij bij te staan. Als er iemand een heerlijke taart verdiend, dan is zij dat wel.” En De Krant is het roerend met Moniek eens. Iemand die zich zo inzet voor haar medemens heeft zeker een heerlijke taart verdiend. Dus bellen we Jennie Bonsing op om te vragen wat haar beweegt zich op deze manier in te zetten voor andere mensen. “Weet je? Ik heb er gewoon ontzettend veel plezier in”, lacht Jennie. “Er zijn zoveel oudere mensen die vergeten worden. Die alleen zijn en steeds verder vereenzamen. Zeker in de zomerperiode, als iedereen met vakantie gaat, worden deze mensen vaak vergeten en blijven ze allen achter. Nou, en als ik daar wat aan kan doen, dan doe ik dat met plezier. Het klopt dat ik mantelzorger ben voor een oudere man. Hij is inmiddels 95 jaar en kan niet alles meer zelf, daar help ik hem dan graag bij. Dat is zo’n dankbare bezigheid. Je bouwt echt een band op met mensen. Datzelfde geldt voor mijn inspanningen voor WiN. Als iemand hulp nodig is, dan kan WiN mij bellen en help ik een handje mee. Waarmee? Nou gewoon kleine dingetjes zoals boodschappen doen, wat huishoudelijk werk opknappen of een lekker wandelingetje maken zodat ze er even uit zijn. Ik kan daar intens van genieten. Zolang als ik dit kan blijven doen, blijf ik het dus ook doen.”

Jennie Bonsing is precies zoals haar dochter Moniek zegt: “Een prachtig mens.” Lieve Jennie, ga nog jaren zo door en we hopen dat de taart van bakkerij De Korenaar heerlijk heeft gesmaakt. Al twijfelen we daar niet aan.