“Doelpunten maken is leuker dan achter je man aanlopen”

CSVH Johan Honebeek

Johan Honebeek het fenomeen van CSVH

HOOGKERK -  Johan Honebeek is het loopwonder van CSVH. De spits heeft bovendien een neusje voor de goal. De aanvaller staat op nummer drie van de ranglijst ‘topscorers aller tijden’ van de groen-zwarten. De nooit afwachtende speler staat te popelen om weer te beginnen aan een nieuw  voetbalseizoen.
Honebeek pendelde de laatste jaren op en neer, van Hoogkerk naar CSVH en terug. Honebeek voetbalde zes jaar in de hoofdmacht van Hoogkerk en begint aan zijn vijfde seizoen bij CSVH.  “Ik ben nu een blijvertje, weet Honebeek zeker. CSVH dus. “Ik ben Hoogkerker van geboorte. Vanaf mijn vijfde speelde ik bij VV, tot aan mijn zeventiende. Toen kwam de fusie met De Held. Ik ben begonnen als rechtsbuiten. Bij CSVH kwam ik centraal te staan en heb sindsdien nooit anders gedaan”. Doelpunten maken is zijn handelsmerk. “Goaltjes maken is heel leuk. Leuker dan achter je man aanlopen”. Honebeek is tevens het loopwonder van het elftal. En niet alleen hardlopen. “Ik heb toevallig 90 kilometer gefietst, naar Lauwersoog. Maar ik doe veel aan hardlopen, ik loop graag. Ook in het veld. Niet afwachten, ik wil er graag wat voor doen. Werken, daar kom je ver mee. Dat had ik ook in mijn tijd bij GRC.  Puur op werklust, ik had de betere voetballers om me heen.  Ik ben een enorme liefhebber van Robin van Persie. ‘De duik’, die probeer ik ook op de training, ha. Maar ik heb ook veel waardering voor Dirk Kuyt, schoolvoorbeeld van keihard werken. Ik ben gecharmeerd van Feyenoord, qua publiek. Hoeveel ik er komend seizoen ga maken? Vorig seizoen stond de teller op 18. Het doel voor komend seizoen is 25. Vorig jaar heb ik minder wedstrijden gespeeld vanwege gele kaarten. Dat zit in mijn spel. Bij balverlies wil ik deze koste wat koste terugveroveren. Nog een zwak punt is dat ik niet kopsterk ben. Ik maak er echter altijd wel eentje met het hoofd. De trainer heeft mij wel eens apart genomen. Ik ben wel wat angstig voor koppen. Mijn sterkste punt is de snelheid. Niet te veel tijd nemen, maar ook oog voor de medespelers. Een assist is net zo mooi als scoren”, zegt de planner van een Leekster transportbedrijf. Over het nieuwe seizoen: “Ik verwacht dat we op eigen kracht een periode kunnen pakken. We hebben afscheid genomen van Kees Pranger. Er zijn nieuwe jongens bijgekomen. We zijn er niet slechter op geworden”. Over de tegenstanders: “Groen Geel was er vorig jaar ook bij. Zij zijn voor mij titelkandidaat en dat geldt ook voor Noordscheschut. Zuidlaren verwacht ik niet zo veel van.”, zegt de spits die thuis ook heeft ‘gescoord’,  nu er een kleine is geboren.