Dorpshuis RAS gaat zaterdag officieel open

Roderesch School Janneke

RODERESCH – Op 5 september is het dan eindelijk echt officieel: de voormalige basisschool in Roderesch gaat een tweede leven in als dorpshuis. En wat voor één. Met man en macht is er een jaar lang gewerkt om de boel tiptop in orde te maken. Het is de nieuwe uitvalsbasis voor plaatselijke verenigingen, voor mensen die iets te vieren hebben én voor een aantal ondernemers die hun business runnen vanuit een voormalig klaslokaal. Wethouder Gerrit Alssema zal zaterdag het dorpshuis officieel overdragen aan de RAS-club.

Voorzitter van Dorpshuis RAS Janneke Ulrich, is druk met de laatste punten op de spreekwoordelijke i te zetten. Terwijl ze de vrolijke gekleurde stoelen op de juiste plekken schikt, kijkt ze ook nog even of het de werklui nog goed vergaat. Zij leggen de laatste hand aan de verhuurde ruimtes achter en voorin het dorpshuis. “Alles is verhuurd”, vertelt Ulrich trots. Per 1 september begint hier een fysiotherapeut en een adviesbureau. Het andere lokaal wordt gebruikt als dagbesteding voor mensen met een beperking. Fantastisch toch?” Tijdens de opening wordt ook de nieuwe naam van het dorpshuis onthult. “Die hebben we op een heel groot spandoek laten drukken die hier ergens een mooi plekje krijgt.”

Tijdens de opening laten alle verschillende clubs en verenigingen zien waar ze zoal allemaal mee bezig zijn. En iedereen die het leuk vindt, mag aanschuiven. “De tekenclub geeft workshops, de RAS-zangers zingen en de toneelvereniging voert een stuk op. Al deze clubjes zaten voorheen in de Roegte, het gebouw hiernaast. Dat wordt nu gesloopt. In het grote lokaal laten we op een groot scherm oude foto’s zien. Van de school maar ook van de RAS-dorpen van vroeger”, weet Ulrich te vertellen. “Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Zo hebben we een heus aquarium, waar kinderen naar visjes kunnen hengelen. Neppers natuurlijk, maar leuk is het zeker! Dus ik zou zeggen: noteren in de agenda. 5 september van 14:00 tot 17:00 is iedereen van harte welkom in ons nieuwe dorpshuis. Uiteraard zorgen wij voor een lekker drankje.”