Eddy Zoëy presenteert Festival Roden Proeft

 

Wederom goed toeven en proeven op de Albertsbaan

RODEN – Op zaterdag 7 juli staat de Albertsbaan te Roden weer in het teken van Festival Roden Proeft. Ondanks dat er tijdens de voorafgaande week al genoeg moois te beleven is, kan de zaterdag toch wel worden beschouwd als hét hoogtepunt van Roden Proeft. Om het festival meer gewicht te geven, heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een bekende Nederlander als presentator. Eddy Zoëy zal, bijgestaan door zijn eigen band, het festival in goede banen leiden.

Lammert Kalfsbeek, voorzitter van Volksvermaken Roden, is blij met het aantrekken van Eddy Zoëy. ‘We hebben door de jaren heen wel gemerkt dat het goed is om een bekende naam te strikken’, zegt hij. Vorig jaar nog stond Joris Linssen op de bühne en nu is Eddy Zoëy de bekende naam. ‘Zulke namen hebben toch een bepaalde aantrekkingskracht’, meent Lammert. Datzelfde geldt volgens hem voor ‘Boys named Sue’, een Johnny Cash Tribute Band. Een zeer bekende band, die het festival een wat grotere uitstraling geeft.
Net als ieder jaar werkt de organisatie van het festival weer met een thema. Dat thema correspondeert met het jaarlijkse thema van de gemeente Noordenveld. Dit jaar is dat ‘cultureel erfgoed’. ‘De artiesten moeten bij dat thema passen’, zegt Lammert.

Zo neemt Eddy Zoëy de bezoekers met zijn band mee op een toer door de Nederlandse popgeschiedenis. ‘Van Boudewijn de Groot tot Lil Kleine’, zo staat er op zijn site te lezen. Het is dan niet per se op Noordenveld toegespitst, maar is toch zeker onderdeel van het culturele erfgoed. Boys named Sue brengt de muziek van Johnny Cash, die doet denken aan het gevangenisleven. Zo wordt de penitentiaire inrichting Veenhuizen erbij betrokken.
Verder zal op zaterdag het ‘Rondje om de Brink’ plaatsvinden. Bezoekers krijgen voor slechts vijf euro de mogelijkheid om op een bijzondere manier kennis te maken met het Scheepstra Kabinet, Museum Havezate Mensinge, de Catharinakerk en speelgoedmuseum Kinderwereld. Geheel in de stijl van Roden Proeft zullen er wederom foodtrucks aanwezig zijn. En mochten de weergoden Roden niet goed gezind zijn, dan zal het festival door de aanwezigheid van een feesttent niet in het water vallen. ’s Avonds kan er eveneens op verschillende locaties worden geproefd. Kortom: op zaterdag 7 juli is het weer goed toeven en proeven rondom de Albertsbaan in Roden!

Programma

Het programma op de Albertsbaan zal op zaterdag zal vanaf 11:00 uur losbarsten. Dat begint met de Paisers Hopsingers. Dit wordt gevolgd door straattheater, waarna rond 13:00 uur het overige muziekprogramma zal starten onder leiding van de Eddy Zoëy Band. Het proeven en toeven zal om 18:30 uur plaatsvinden. Het Wapen van Drenthe, KomMaarBinnen en La Comida doen mee aan dit bijzondere evenement. Deelname kost 19,50 euro per persoon en aanmelden kan via www.rodenproeft.nl.